Health & Fitness

Το τελευταίο πλάνο για επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ

Τα οικονομικά δεδομένα, τα τηλεοπτικά, οι «επιθυμίες» και οι πόλεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ αναβλήθηκε για την Τρίτη.

Όπως σε όλες τις χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, γίνονται καθημερινές επαφές για το ενδεχόμενο επανέναρξης της ποδοσφαιρικής σεζόν. Ως είθισται, όμως, τα πράγματα είναι περίπλοκα. Καταρχάς, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ αναβλήθηκε για την Τρίτη, καθώς θεωρήθηκε φρόνιμο να δούμε ποια μέτρα αποκλιμάκωσης της καραντίνας θα πάρει η κυβέρνηση.

Οι απόψεις είναι μοιρασμένες για το αν πρέπει να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός εξαρχής ήθελε να παιχτεί μπάλα, όμως με τη διαφορά των 14 πόντων από τον ΠΑΟΚ, δεν θα είχε πρόβλημα να ανακηρυχθεί πρωταθλητής δίχως αγώνες. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως σε αυτή την περίπτωση θα πάει τον Αύγουστο να παίξει Γιουρόπα Λιγκ με τουε Γουλβς έχοντας πεντάμηνη αγωνιστική απραξία!

Ο ΠΑΟΚ εξαρχής επιδίωκε τη διακοπή για να μην υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για τον πρώτο, όμως μετά την απόρριψη της υπόθεσής του στην Εφέσεων της ΕΠΟ, βλέπει πως έχει τη δεύτερη θέση οριακά στα χέρια του, οπότε τώρα προτιμά διακοπή για άλλους λόγους. Στον ουραγό Πανιώνιο είναι μπερδεμένοι, αφού πιθανή διακοπή ίσως να τους έστελνε απευθείας στη Β’ κατηγορία, εκτός κι αν υπήρχε απόφαση αναδιάρθρωσης.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και άλλες ομάδες που επιθυμούν να συνεχιστεί η χρονιά. Ήδη κυκλοφορούν σοβαρές φήμες πως μερικοί σύλλογοι έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να συμπληρώσουν τον φάκελο αδειοδότησης για τη νέα χρονιά. Άρα θέλουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς.

Εδώ μπαίνουμε και σε ένα άλλο ζήτημα. Πόσα (και πότε) χρήματα θα δώσει η Nova, αν η ΕΡΤ θα βοηθήσει του χρόνου περισσότερο τις ομάδες που τον έχουν ανάγκη και γενικά το οικονομικό τοπίο είναι τόσο ρευστό, που κανείς σχεδόν δεν ξέρει τι θέλει. Και να φανταστεί κανείς πως μέχρι τώρα δεν έχει αποφασιστεί καμία περικοπή μισθών σε ομάδες παρότι η αγωνιστική δράση έχει διακοπεί εδώ και 45 μέρες.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι πιθανότητες είναι 50-50, αν και η κυβέρνηση λέει ανοιχτά ότι επιθυμεί τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αν τελικά αποφασιστεί να ολοκληρωθεί η σεζόν, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερες έδρες. Για να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες, τα πλέι οφ υπάρχει η σκέψη να διεξαχθούν στην κεντρική Ελλάδα (Λάρισα, Βόλος ίσως και Λαμία), ενώ τα πλέι άουτ στην Αθήνα. Μην ξεχνάμε πως χρειάζονται γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν VAR, αρκετά καταλύματα 4-5 αστέρων για τις ομάδες και ενδεχομένως προπονητήρια για να μπορούν να γυμνάζονται οι ποδοσφαιριστές. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ