Health & Fitness

Τσιόδρας: Είμαστε μακριά ακόμα από το εμβόλιο

Θα υπάρξουν κάποια νέα τους επόμενους μήνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμα από την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, τόνισε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η εύρεση ενός αποτελεσματικού φαρμάκου ή ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό είναι ένας μαραθώνιος και θα χρειαστεί υπομονή επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής-λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του ιού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ανάπτυξη εμβολίου ο κ. Τσιόδρας είπε: «Ακούγονται καθημερινά όλο και περισσότερα σενάρια σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό» και συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε σε σύντομο χρόνο να υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με τα φάρμακα, ενώ νέα για τα εμβόλια θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες».

Ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι «περίπου 70 εμβόλια έχουν λάβει σχετική έγκριση από τον ΠΟΥ για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους, αλλά μόλις ένα έχει περάσει σε φάση «Β» που ελέγχεται σε ανθρώπους σχετικά με τι παρενέργειες και τις απαραίτητες ποσότητες».

Τέλος, σύμφωνα με την Σωτήρη Τσιόδρα: «Η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμα από την εύρεση ενός εμβολίου καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 μήνες για τη μαζική παραγωγή και διάθεση ενός εμβολίου».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ