Health & Fitness

Συνεργασία φαρμακευτικών κολοσσών για το εμβόλιο

Sanofi και GSK αναμένουν αποτελέσματα το δεύτερο εξάμηνο του 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεργασία φαρμακευτικών κολοσσών για το εμβόλιο
Άλλη μία ελπιδοφόρα εξέλιξη © Pixabay

Τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για τη δημιουργία εμβολίου απέναντι στον νέο κορωνοϊό ανακοίνωσαν ότι ενώνουν οι Sanofi και GSK

Τη συνεργασία τους «για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της Covid-19», ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικοί κολοσσοί Sanofi και GSK, ελπίζοντας να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

Ο γαλλικός και βρετανικός όμιλος «θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους. «Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021», αναφέρουν οι Sanofi και GSK.

Η Sanofi «θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντιγόνο της πρωτεϊνης S του Covid-19» και το βρετανικό εργαστήριο «την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση». Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια «καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο».


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ