Health & Fitness

Κορωνοϊός: 26 οι νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα

Τέσσερα νέα θύματα σήμερα - Συνολικά 892 τα κρούσματα στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέτρα κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της χώρας
Μέτρα κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της χώρας © EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Στους 26 συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 71 νέα κρούσματα σήμερα, συνολικά 892.

Σε 26 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, σήμερα καταγράφθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι και 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα σε 892.

Από τους 26 νεκρούς από τον κορωνοϊό, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Συνολικά 57 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 54 διασωληνωμένοι, ενώ 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

O καθηγητής-λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε και στον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή, ο οποίος αν και δεν είχε χρόνια νοσήματα, όπως όλοι οι υπόλοιποι νεκροί, κατέληξε. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως παρουσίασε μία επιπλοκή, και συγκεκριμένα, θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, αν και στην Ελλάδα δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση, τύπου Ιταλίας, θα πρέπει να παραμείνουμε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα» είπε συγκεκριμένα. «Όσον αφορά στην άρση των μέτρων, αυτή θα ήταν καταστροφική και θα βοηθούσε στη διασπορά του ιού» πρόσθεσε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πάντως, ο καθηγητής επισημαίνει ότι στη συντριπτική της πλειοψηφία ο κορωνοϊός παρατηρείται με ήπια συμπτώματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ