Health & Fitness

Κορωνοϊός: Συμβουλές υγιεινής για τους ατμιστές

Ποιοι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κορωνοϊός φέρνει στο επίκεντρο τους κανόνες υγιεινής και οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον καθαρισμό της συσκευής τους.

Με στόχο να μπει «φρένο» στην πανδημία θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά οι βασικοί κανόνες υγιεινής. Επομένως και οι ατμιστές πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στην καθαριότητα της ατμιστικής τους συσκευής.

1.Καθαρίζουμε σχολαστικά το επιστόμιο της συσκευής μας. Ιδανικά χρησιμοποιούμε νέο επιστόμιο για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι έχει αποστειρωθεί σωστά.
2. Πλένουμε τον ατμοποιητή με νερό βρύσης ή ιδανικά απιονισμένο νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα σαπουνιού με την προϋπόθεση πως θα ξεπλύνετε σωστά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πλένουμε ποτέ μαζί με την αντίσταση. Πριν τοποθετηθεί η αντίσταση έχουμε βεβαιωθεί πως η βάση του ατμοποιητή είναι στεγνή.
3. Καθαρίζουμε την εξωτερική επιφάνεια της συσκευής μας με αλκοολούχο λοσιόν ή απολυμαντικό μαντηλάκι. Πιθανότητα η χρήση οινοπνεύματος ενδέχεται να θαμπώσει το χρώμα της συσκευής σε αντίθεση με την αλκοολούχο λοσιόν. Ομοίως πράττουμε στην εξωτερική επιφάνεια του ατμοποιητή μας.
4. Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιήσαμε για την περιποίηση της συσκευής μας. Έπειτα, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας για 20 δευτερόλεπτα.
5. Η βασικότερη συμβουλή, ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ τη συσκευή μας με άλλους.
6. Η χρήση αλκοολούχων διαλυμάτων είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς βοηθούν στην εξουδετέρωση του νέου κορονοϊού σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΠΟΥ.

Επισημαίνεται ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι να μείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και βγαίνουμε μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη.

Πηγή: www.replacesmoke.com