Health & Fitness

Επιστολή της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας στον υπουργό Υγείας

Ζητεί διασπορά των ασθενών σε περισσότερα κέντρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεραπεία και σε Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας ζητεί η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρία αναφέρει  ότι θα ήταν σκόπιμο οι ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις αντιοαγγειογεννετικών παραγόντων για την αντιμετώπιση παθήσεων της ωχράς κηλίδας (εκφύλιση ωχράς, διαβητικό οίδημα, οίδημα εκ θρομβώσεως φλέβας) να επιτραπεί να γίνονται και σε Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ).

«Οι ασθενείς αυτοί χρειάζονται απαραίτητα την θεραπεία τους, ώστε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την όρασή τους, και η διασπορά τους σε περισσότερα κέντρα είναι επιβεβλημένη αυτή τη δύσκολη περίοδο. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η επιβεβλημένη χορήγηση της θεραπείας σε αυτούς τους ασθενείς, ιδιαίτερα τώρα που υφίσταται μεγάλη δυσκολία στη διενέργεια των θεραπειών στα νοσοκομεία.

Οι ΜΗΝ διαθέτουν τον κατάλληλο χώρο και εξοπλισμό (χειρουργικές αίθουσες) ώστε να δίδεται η θεραπεία ασφαλώς. Άλλωστε ήδη στις ΜΗΝ εκτελείται μεγάλος αριθμός μικρών και μεγάλων επεμβάσεων (καταρράκτες, αποκολλήσεις κ.ά.). Αναμένουμε την παρέμβασή σας ώστε να διευκολυνθούν οι ασθενείς αυτοί για την απαραίτητη θεραπεία τους».