Health & Fitness

Το προφίλ των δύο νέων νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η επίσημη ανακοίνωση για τους δύο νέους νεκρούς από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Συνολικά τρία τα θύματα στη χώρα από την πανδημία.

Συνολικά τρεις είναι μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δεύτερος νεκρός είναι «90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί». 

Ο τρίτος νεκρός είναι «67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικου και άμεσως τον διασωληνωσαν. Ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού. Σημειώνεται ότι και ο 67χρονος ήταν μεταξύ των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Όσο για την Πτολεμΐδα, εκτός από τον 90χρονο, δύο νέα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στις 11 Μαρτίου, τα οποία μεταφέρθηκαν από την Καστοριά στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για τον γιο και τη νύφη του 90χρονου από τη Δαμασκηνιά Βοϊου, οι οποίοι είναι συγγενείς του 90χρονου που είχε μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο επίσης από την Καστοριά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Στη συνέχεια, έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο πρώτος νεκρός ήταν ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, από την Αμαλιάδα, ο οποίος ήταν ένας από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους.