Ήρθε στον κόσμο το πρώτο μωρό της Be-Live
Μη κερδοσκοπικό σωματείο που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του
Το πρώτο μωρό της Be-Live, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε υπογόνιμα ζευγάρια, ήρθε στον κόσμο
Γεννήθηκε το πρώτο στον κόσμο μωρό της Be-Live, ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση για την Ίδρυση της. Το πρώτο παιδί του ζευγαριού που προσπαθούσε χρόνια να ζήσει το όνειρο της οικογένειας και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στην ομαδική προσπάθεια όλων των ανθρώπων της Be-Live, αλλά κυρίως των δημιουργών της, ιατρών αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη.
Στις 27/02/2019 οι δύο γυναικολόγοι είχαν ανακοινώσει την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Be-Live με κύριο σκοπό να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που παρουσιάζει όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού, το σωματείο Be-Live δημιουργήθηκε για να προσφέρει προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Be–Live έχει βρει φίλους, επιστημονικούς συνεργάτες, συμπαραστάτες και χορηγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας.
Μέσα στη χρονιά που πέρασε, η Be-Live έδωσε δυναμικό παρόν σε εκδηλώσεις, ημερίδες, ιατρικά συνέδρια, συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, δημιουργώντας αξία για το πολύτιμο και ουσιαστικό έργο της και κινητοποιώντας όχι μόνο εθελοντές συνεργάτες από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και επιχειρήσεις που πίστεψαν στο όραμά των 2 δημιουργών της και την στήριξαν με τις χορηγίες τους. O ερχομός στον κόσμο του πρώτου μωρού της Be-Live αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών των ιατρών της και το σημαντικότερο κίνητρο για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με την ίδια ένταση και πάθος.
Aπολογισμός της Be – Live σε αριθμούς:
- Πάνω από 22 επιστήμονες, ιατροί όλων των ειδικοτήτων, αλλά κυρίως γυναικολόγοι από κάθε γωνιά της χώρας, έχουν δηλώσει υποστηρικτές της Be-Live θέτοντας τον εαυτό τους και την επιστημονική τους υπόσταση, εθελοντικά, στις υπηρεσίες της.
- Από τις 20 Μαρτίου 2019 που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, η Be-Live έχει λάβει πάνω από 70 έγκυρες αιτήσεις.
- 20 κατάλληλες γυναίκες επιλέχθηκαν για το 2019, με κριτήρια την οικονομική εγκυρότητα, την ιατρική εγκυρότητα και την σειρά προτεραιότητας.
- Από τα περιστατικά που έχουν ήδη ξεκινήσει, έχουν ολοκληρωθεί 17 και καταγραφεί 12 θετικά τεστ κύησης, γεγονός που συνιστά 71% ποσοστό επιτυχίας
- Θα πραγματοποιηθεί κατάψυξη ωαρίων για 4 επιλεγμένες ασθενείς με καρκίνο στις Women for Oncology Hellas, υπό την εποπτεία της Ελληνικής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.