Health & Fitness

Τρέχεις; Τρέξε στο 6ο Lycabettus Run

Αθλητική Κυριακή στο βουνό, σε μια διοργάνωση που συγκινεί κάθε δρομέα

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
klavs-taimins-kwnme7e9lwq-unsplash.jpg
photo © Klāvs Taimiņš / Unsplash

6th Lycabettus Run: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για τη μεγάλη δρομική γιορτή της 23ης Φεβρουαρίου

Το τρέξιμο αγαπά το βουνό και ο Λυκαβηττός του προσφέρει το μεγάλο χειμερινό δρομικό event του. Δεν υπάρχει runner στην Αθήνα που να μην δελεάζεται από τον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου, με το ταιριαστό motto: «Η περιπέτεια στην διπλανή πόρτα». Η φετινή διοργάνωση του Lycabettus Run πλησιάζει. Δήλωσες συμμετοχή;


Το Lycabettus Run διεξάγεται στον λόφο του Λυκαβηττού με την υποστήριξη του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel και την οργανωτική υπογραφή της My Sportevent. Μοναδικός στο είδος του και εκμεταλλευόμενος το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής, ο αγώνας διεξάγεται με διαδρομές σε δύο διαφορετικές επιφάνειες, την άσφαλτο και το χώμα. Και στις δύο περιπτώσεις, η αφετηρία και ο τερματισμός είναι κοινά, καθώς τοποθετούνται στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Οι road διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11 χιλιόμετρα. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Ξεκινώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, στην κούρσα των 5,5 χιλιομέτρων οι συμμετέχοντες κάνουν δύο γύρους στον περιφερειακό δρόμο, ενώ σε αυτή των 11 χιλιομέτρων πρέπει να ολοκληρώσουν τέσσερις γύρους.

Με τον ίδιο τρόπο διεξάγεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay μήκους 11 χιλιομέτρων, στη διάρκεια της οποίας δύο δρομείς πρέπει να καλύψουν ο καθένας 5,5 χιλιόμετρα στον περιφερειακό του Λυκαβηττού δίνοντας την σκυτάλη με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στην άσφαλτο.

Οι trail διαδρομές περιλαμβάνουν επίσης δύο αποστάσεις 4,5 και 9 χιλιομέτρων. Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο, ώσπου να περάσουν στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στον ναό του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χιλιομέτρων ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής, ενώ αυτή των 9 χιλιομέτρων απαιτεί δύο γύρους, μέχρι τον τερματισμό.

75439353_2645184448927510_5578833355505401856_o.jpg

Εγγραφές και πληροφορίες στο lycabettusrun.gr | Facebook: @LycabettusRun

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ