Health & Fitness

Ζέστη και κρύο εναντίον τοπικού λίπους

Μη επεμβατικές θεραπείες στον τομέα της ομορφιάς

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζέστη και κρύο εναντίον τοπικού λίπους

Η ενέργεια της θερμότητας αλλά και του κρύου εναντίον του τοπικού λίπους

Σήμερα οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν ενισχύσει σημαντικά τα αποτελέσματα των μη επεμβατικών θεραπειών στον τομέα της ομορφιάς. Δύο σημαντικές τεχνολογίες, που έχουν κοινό στόχο τη σμίλευση του σώματος, προσεγγίζουν από διαφορετικές πλευρές το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα. Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούν την ενέργεια της θερμότητας, ενώ η κρυολιπόλυση χρησιμοποιεί το κρύο.

«Η κρυολιπόλυση είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο πολυσυζητημένες θεραπείες, όπου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ελεγχόμενης ψύξης, καταστρέφει τα λιποκύτταρα. Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο θεραπειών νέας γενιάς, επιφέρει αξιόλογα αποτελέσματα ως προς την αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού λίπους και, κυρίως, μόνιμα αποτελέσματα», μας λέει ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

Η δύναμη της θερμότητας - Ραδιοσυχνότητες RF

Προσφέροντας το πρόσθετο πλεονέκτημα της σύσφιξης του δέρματος και της μείωσης της κυτταρίτιδας, αλλά και του τοπικού λίπους, οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες, ιδανικές για τη σμίλευση του σώματος. Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων διεισδύει βαθιά στα σημεία, όπου χρειάζεται, στο δέρμα και στα υποδερμικά στρώματα, χωρίς να βλάπτει την επιδερμίδα και στόχος της είναι η διαμόρφωση του σώματος. Η θερμότητα, που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα, βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα, γι 'αυτό και βελτιώνει αισθητά την κυτταρίτιδα. Τέλος, με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, πιο σφριγηλό και πιο λείο.

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά ο κύριος Γαϊτάνης: «Οι ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται στην κοιλιά, όπου βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος και προκαλούν σύσφιξη και απώλεια πόντων. Επιπλέον η μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι και γενικά στις περιοχές, που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα». Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα με δέκα μέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά συνεχίζει να υπάρχει βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή. Η διαδικασία της θεραπείας, επισημαίνει ο ειδικός, είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και όποιος την κάνει, μπορεί μετά την εφαρμογή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

«Θα πρότεινα τέσσερις συνεδρίες RF πριν από την κρυολιπόλυση ή μετά, για άριστο αποτέλεσμα», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Η δύναμη του ψύχους - Κρυολιπόλυση

Αν έχετε τοπικό πάχος, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις συνηθισμένες δίαιτες και στη γυμναστική, τη λύση στο πρόβλημα θα δώσει η κρυολιπόλυση. Το σύστημα Coolsculpting αποτελεί τη μοναδική, αυθεντική διαδικασία κρυολιπόλυσης, που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης, με σκοπό την εξάλειψη του τοπικού λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, μέσω μιας μοναδικής τεχνολογίας, που ονομάζεται Cryolipolysis.

«Η λειτουργία του μηχανήματος βασίζεται στη χρήση του ψύχους σε ελεγχόμενη διαδικασία (Freeze Detect), που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν στην διαδικασία της «απόπτωσης», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια να αποβληθούν από τον οργανισμό, μέσω μιας φυσικής διαδικασίας, που ονομάζεται «φαγοκυττάρωση». Χρειάζεται μόνο μία συνεδρία, η οποία είναι ανώδυνη. Δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτείται νοσηλεία και δεν υπάρχουν τομές. Τα λιποκύτταρα στην περιοχή της εφαρμογής απομακρύνονται, χωρίς να επηρεάζουν το δέρμα και τους γύρω ιστούς. Επίσης δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας κι έτσι μπορούμε να επιστρέψουμε αμέσως στις καθημερινές μας συνήθειες», λέει ο πλαστικός χειρουργός.

Η κρυολιπόλυση έχει θεαματικά, μόνιμα αποτελέσματα και μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μηρών. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 1,5 με 2 μήνες μετά την εφαρμογή. Η εν λόγω μέθοδος μπορεί, ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος του κάθε ανθρώπου, να συνδυαστεί με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, χαρίζοντας θεαματικά αποτελέσματα, όπως είναι, για παράδειγμα, οι εξειδικευμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας (LPG, Endermologie) και η εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων για άμεση σύσφιξη στο σώμα (ACCENT). Επιπλέον, σύμφωνα με τον γιατρό, η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με την πρωτεϊνική δίαιτα Diettube, η οποία προσφέρει μεγάλη απώλεια πόντων σε λίπος από ολόκληρο το σώμα, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ο συνδυασμός των νέων τεχνολογιών της κρυολιπόλυσης, με αυτή των ραδιοσυχνοτήτων, συμβάλλει στη μεγιστοποίηση του επιθυμητού αποτελέσματος, δηλαδή στην απώλεια μεγαλύτερου ποσοστού τοπικού λίπους και στην απόκτηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας. Το αποτέλεσμα είναι πιο άμεσα ορατό, λόγω των δύο αυτών δραστικών και στοχευμένων μεθόδων.

* Σημειώνεται ότι ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, εκτός από το ιατρείο του στην Αθήνα, άνοιξε νέο ιατρείο και στην Καλαμάτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ