Health & Fitness

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»: Αναβάλλουν χειρουργεία λόγω έλλειψης γιατρών

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ - Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στον προαύλιο χώρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειρουργείο
Χειρουργείο/© Pixabay

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»: Δεν υπάρχουν γιατροί για να γίνουν τα χειρουργεία, με αποτέλεσμα την αναβολή τους και την ταλαιπωρία των ασθενών.

Σε αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών, προχωρά η διοίκηση του «Αγία Όλγα», καθώς, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
 
Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει τακτικές γενικές εφημερίες κάθε τέσσερις ημέρες και καθημερινά εφημερεύει έως το μεσημέρι, παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών. Χαρακτηριστική περίπτωση η έλλειψη αναισθησιολόγων που έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν δεκάδες χειρουργεία ασθενών. Οι ασθενείς αυτοί βρίσκονταν καιρό σε λίστα αναμονής.

«Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, υπολειτουργούν βασικές κλινικές. Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπηρετούσαν 11 τώρα 6) μειώθηκαν τα χειρουργικά τραπέζια από 5 (4 τακτικά και ένα έκτακτο) σε δύο (1 τακτικό και 1 έκτακτο). Ως εκ τούτου, αναβάλλονται 40 προγραμματισμένα χειρουργεία την εβδομάδα με ασθενείς που βρίσκονται μήνες σε λίστα αναμονής» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της.

Εκτός από τον χειρουργικό τομέα, όμως, στο νοσοκομείο υπολειτουργούν πολλά ακόμη τμήματα και κλινικές, όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ (ΩΡΛ κλινική, ουρολογική, οφθαλμολογική).

«Η ΩΡΛ κλινική υπολειτουργεί αφού από 5 γιατροί απέμειναν 3. Το Ακτινολογικό έπαψε να κάνει μαστογραφίες, τρίπλεξ, υπέρηχο σε εξωτερικούς ασθενείς λόγω έλλειψης γιατρών. Η Ουρολογική κλινική υπολειτουργεί, επειδή συνταξιοδοτήθηκαν 2 γιατροί και η Οφθαλμολογική παρόλο που έχει γιατρούς δεν εφημερεύει αν και το ζητούν εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι. Οι κενές οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού είναι 120 σε σύνολο 440» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη

Το προσωπικό του νοσοκομείου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για την υφιστάμενη κατάσταση, προγραμματίζει 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ