Health & Fitness

AstraZeneca Ελλάδας: 30 χρόνια συμβολής στην υγεία

Θέτοντας ως προτεραιότητα την Υγεία και τον Ασθενή, η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 724
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astrazeneca-anoigma.jpg

Για περισσότερα από 30 χρόνια, οι συνεργάτες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca υπερβαίνουν τα όρια της επιστήμης

Το 2019 αποτελεί ορόσημο για τη βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, καθώς γιορτάζει τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της στη χώρα μας. Για 30 χρόνια τώρα, η AstraZeneca Ελλάδας, πιστή στη δέσμευσή της να δημιουργήσει θετική επίδραση στην κοινωνία συμβάλλει ουσιαστικά στην υγεία, υποστηρίζει τον Έλληνα ασθενή και κάνει πράξη τις αξίες της προσφέροντας καινοτόμες θεραπείες αλλά και υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Για την AstraZeneca, καινοτομία, αξιοπιστία, κοινωνική υπευθυνότητα, είναι οι 3 βασικοί πυλώνες της ταυτότητάς της και ο πυρήνας όλων των δραστηριοτήτων της. Οι αξίες «ακολουθούμε την επιστήμη», «δίνουμε προτεραιότητα στον ασθενή», «στοχεύουμε στη νίκη», «κάνουμε το σωστό», «έχουμε επιχειρηματικό πνεύμα», είναι αυτές που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αποτυπώνουν τη φιλοσοφία τόσο της εταιρείας όσο και των εργαζομένων της. 

az1597_scientist_screen.jpg

Προσφορά στην Υγεία και την Οικονομία 
Με προτεραιότητά της τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, η AstraZeneca συμβάλλει σημαντικά στη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και της εγχώριας οικονομίας, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής και στην παραγωγικότητα χιλιάδων ανθρώπων. Το 2018 πάνω από 12 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων της χρησιμοποιήθηκαν από Έλληνες ασθενείς. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ, οι εκπτώσεις και οι επιστροφές στο σύστημα υγείας ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές στα 2,2 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο, προσφέροντας πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της σε ολοένα περισσότερους ασθενείς. Η εταιρεία απασχολεί 200 εργαζόμενους, έχοντας δημιουργήσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Οι νέες εγκαταστάσεις της σχεδιάστηκαν βάσει των αρχών της εργασιακής στρατηγικής iWORK, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να προσφέρουν βελτιωμένη εργασιακή καθημερινότητα στους εργαζομένους της.

Καινοτομία
Με αφετηρία, γνώμονα και όριο πάντα την επιστήμη, η AstraZeneca καινοτομεί κάνοντας πράξη το όραμά της να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Για περισσότερα από 30 χρόνια, οι συνεργάτες της AstraZeneca υπερβαίνουν τα όρια της επιστήμης. Τα 30 χρόνια κατά τα οποία η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έχει προσφέρει στους Έλληνες ασθενείς 113 καινοτόμα φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, επικεντρώνοντας την έρευνά της στις αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, νεφρικές, μεταβολικές και ογκολογικές παθήσεις. Επενδύοντας στη διενέργεια κλινικών μελετών και τη συστηματική υποστήριξη του ερευνητικού έργου Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, υλοποίησε τα τελευταία χρόνια 28 κλινικές μελέτες, σε συνεργασία με 450 ερευνητές, για θεραπείες σοβαρών νοσημάτων. Και συνεχίζει, μέσω της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κλινικών μελετών, για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και εξατομικευμένων θεραπειών. Στα επόμενα 4 χρόνια η εταιρεία θα θέσει σε κυκλοφορία 10 νέες καινοτόμες θεραπείες οι οποίες στοχεύουν σε 21 ενδείξεις.  

az2066_screen.jpg

Αξιοπιστία  
Το όνομα AstraZeneca τριάντα χρόνια τώρα τέχει καταστεί συνώνυμο των καινοτόμων και αξιόπιστων φαρμάκων. Το αποδεικνύουν άλλωστε και τα 3 Βραβεία Prix Galien με τα οποία διακρίθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ασθενείς που έχει βοηθήσει να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι δράσεις της αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και έγκαιρης πρόσβασης στις απαραίτητες θεραπείες.

Όπως: Τα 3 συνεχιζόμενα Προγράμματα πρώιμης πρόσβασης, αλλά και τα 3 που βρίσκονται υπό έγκριση. Το Πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών με διαβήτη τύπου 2. Τα Προγράμματα ελέγχου μεταλλάξεων για τον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών από τα οποία έχουν ωφεληθεί χιλιάδες Έλληνες.

astrazeneca.jpg

Κοινωνική υπευθυνότητα
Η AstraZeneca καλύπτει πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, μέσα από δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ανακούφιση ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές. Υποστηρίζει το έργο κοινωφελών μη κυβερνητικών οργανισμών μέσω της εθελοντικής εργασίας, προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης ή υλικού εξοπλισμού. Η τελευταία τέτοιου είδους πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες, με τη δωρεά εξοπλισμού γραφείου από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις της σε 30 οργανισμούς - μέλη του δικτύου ΔΕΣΜΟΣ.

Επίσης, επιχορηγεί διαγνωστικές εξετάσεις ασθενών σε οικονομική αδυναμία και υλοποιεί δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η ΧΑΠ και το άσθμα. Προσπαθεί να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, εντάσσοντας την ανακύκλωση και την υιοθέτηση «πράσινων» τακτικών στην καθημερινότητά της. Παράλληλα, εγκαινίασε το τετραετές πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις», αποδεικνύοντας την περιβαλλοντική ευσυνειδησία της στην πράξη, «αφαιρώντας» 450 κιλά απορριμμάτων από 5 ακτές της χώρας.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ