Health & Fitness

Η κοινωνική ευθύνη της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO

Η βιώσιμη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα αποτελούν δέσμευση για την DEMO

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 724
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dde.jpg

Η βιομηχανία φαρμάκων DEMO πραγματοποιεί δράσεις γα την Κοινωνία, το Περιβάλλον και τους Εργαζόμενους

Στην εταιρεία DEMO με βάση τις αρχές και αξίες, τη στρατηγική, τις δραστηριότητες, την αγορά, τη γειτνίαση και το κοινωνικό σύνολο, κάθε χρόνο προσδιορίζουν ποιοι είναι οι κοινωνικοί εταίροι (stakeholders) που επηρεάζουν ή/και επηρεάζονται σημαντικά από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της.  Έτσι, δημιουργούνται σχέσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε η βιομηχανία να μπορεί να αντιδρά στις ανάγκες τους, να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους από τη λειτουργία της και να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα που δημιουργούν αυτές οι συνέργειες. 

Κοινωνική υπευθυνότητα
Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη, τομείς που αποτελούν στρατηγικό πυλώνα για ολόκληρη τη φαρμακοβιομηχανία. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία έχει καταρτίσει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με πυλώνες το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την αγορά και την κοινωνία. Επίσης παράγει φαρμακευτικά προϊόντα ειδικής σύστασης για σπάνιες παθήσεις, τα οποία παραγγέλνονται ακόμα και για έναν και μοναδικό ασθενή, μετά από χορήγηση ειδικής άδειας από τις αρχές. Η εταιρεία εφαρμόζει εθελοντικά προγράμματα ανακύκλωσης ή προγράμματα αξιολόγησης προμηθευτών τα οποία συνάδουν με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΗΕ. Λόγω της φύσεως της βιομηχανίας ιδιαίτερο μέλημα έχει για τους εργαζόμενους (παραγωγή αλλά και επιστημονικό προσωπικό), αυτό που ονομάζουμε ευπαθείς ομάδες, είτε αυτά είναι παιδιά, είτε κάτοικοι απομακρυσμένων νησιών, είτε φυλακές, είτε ιδρύματα. Για την κοινωνική της προσφορά η εταιρεία έχει βραβευτεί επανειλημμένα σε διοργανώσεις του κλάδου. 

csr-1.jpg

Περιβάλλον
Η εταιρεία ανακυκλώνει και διαχειρίζεται με δικά της μέσα τη συλλογή των στερεών αποβλήτων. Διασφαλίζει τη σωστή διαχείριση των κτιρίων και καταγράφει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια από σύγχρονα συστήματα φωτισμού.

Το 2018 υπήρξε αύξηση στους δείκτες ανακύκλωσης:  
 • Ανακύκλωση πλαστικού 1.295,51tn/έτος (από 1.175tn το 2017)
• Ανακύκλωση χαρτιού 242,29tn/έτος (220tn το 2017)  
• Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών 717kg (680kg το 2017) • Ανακύκλωση μπαταριών 38kg 
• Ανακύκλωση λαδιών 1700kg (1400kg το 2017) • Στερεά απόβλητα 417,47tn / έτος (380tn το 2017) 

Εκπαίδευση 
Το 2018 διεξήχθησαν 417 εσωτερικές εκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ χρηματοδοτεί κάθε χρόνο μεταπτυχιακά προγράμματα μέσα από το πρόγραμμα «Διαχείρισης Ταλέντων» που διαθέτει. Συμμετέχει σε ημερίδες σταδιοδρομίας και οργανώνει επισκέψεις νέων φοιτητών και αποφοίτων στην επιχείρηση. Ταυτόχρονα ανέπτυξε το 2018 και για πρώτη φορά ένα ετήσιο πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης στην ίδια τη βιομηχανία, με τίτλο “Start Your Journey”. Το φετινό πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικών ασκήσεων (2019) ανέδειξε 15 επιστήμονες. Στην DEMO λειτουργεί ειδικό τμήμα Υγείας και Ασφάλειας, ετησίως διενεργούνται ασκήσεις για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης ενώ υπάρχει ομάδα εργαζομένων εκπαιδευμένη κατάλληλα (Α΄ Βοήθειες, πυρόσβεση κ.λπ.).  

ad-infographic-250x320.jpg

Φροντίδα και προσφορά
Ακόμη, στην εταιρεία λειτουργεί από το τέλος του 2016 γυναικολογικό ιατρείο, στο οποίο οι γυναίκες εργαζόμενες εξετάζονται δωρεάν με TEST PAP ή/και ψηλάφηση μαστού. Τον Μάιο του 2018 διοργανώθηκε για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων. Εθελοντικά επίσης συγκέντρωσαν ρούχα, παπούτσια και πολλά είδη για τα hot spots των προσφύγων, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει τον Οργανισμό MAKE A WISH συμμετέχοντας στον Μαραθώνιο της Αθήνας με μία ομάδα από 91 εργαζόμενους. Τέλος, συστάθηκε το 2018 και θεατρική ομάδα των εργαζομένων, η “PanDEMOnium”, με στόχο παιδικές παραστάσεις σε ΜΚΟ, νοσηλευτικά ιδρύματα παίδων κ.λπ. Το 2019 η panDEMOnium παρουσίασε την παράσταση ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ στην ογκολογική μονάδα παίδων «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ για τη χρονιά 2019 - 2020 η ομάδα της θα παρουσιάσει το έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας».   
 
Αρωγή και χορηγίες 
Η DEMO στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προμηθεύοντας δωρεάν με φάρμακα, υλικά και μηχανήματα, αποκεντρωμένα ιατρεία νησιών του Αιγαίου, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κοινωνικά φαρμακεία και άλλα. Υποστηρίζει σταθερά το «MAKE A WISH», τον «ΕΡΜΗ», το «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Ομάδα Αιγαίου», την «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ», ορφανοτροφεία και καταστήματα κράτησης.  

Τέλος είναι υπερήφανος χορηγός: του Παραολυμπιονίκη στο Αλπικό Σκι Μάκη Καλαρά, του νεαρού αθλητή ξιφασκίας του Παναθηναϊκού Σάββα Καββαδία, στηρίζοντάς τον στις συμμετοχές του στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια Πρωταθλήματα, και του νέου αθλητή ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Ματσαδέ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ