- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Οι ψηλοί κινδυνεύουν περισσότερο από κολπική μαρμαρυγή
Που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες επιπλοκές
Οι ψηλότεροι άνθρωποι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, αρρυθμίας που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό, καρδιακή ανεπάρκεια.
Οι ψηλότεροι άνθρωποι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, αρρυθμίας που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες επιπλοκές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η σχολή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.
Η συγκεκριμένη μελέτη, που δείχνει πως οι γενετικές παραλλαγές, που συνδέονται με το ύψος, συνδέονται και με τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο φετινό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, στη Φιλαδέλφεια.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι κάθε εκατοστό αύξησης του ύψους συνδεόταν με μια αύξηση του κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής κατά 3%.
«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ότι ίσως είναι ωφέλιμο να συμπεριλάβουμε το ύψος στην εκτίμηση του κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής», είπε ο επικεφαλής συντάκτης της μελέτης Μάικλ Λεβίν, επίτιμο μέλος στο τμήμα καρδιαγγειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανια.
Ο ίδιος εξηγεί ότι, αν και μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν ήταν υπέρ των εκτεταμένων διαγνωστικών εξετάσεων για κολπική μαρμαρυγή, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ορισμένοι ασθενείς, οι πολύ ψηλοί ασθενείς, ίσως να ωφελούνταν από τις τακτικές εξετάσεις.
Η κολπική μαρμαρυγή επηρεάζει πάνω από 33 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής συμπεριλαμβανομένων της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των καρδιακών ασθενειών, του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Παρά το γεγονός, ότι υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι το ύψος ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο, οι αμφιβολίες παραμένουν.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια συνέλεξαν δεδομένα από 700.000 άτομα για να εντοπίσουν διαφορετικές γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με το ύψος. Παράλληλα εξέτασαν και τις γενετικές παραλλαγές 500.000 ατόμων που είχαν κολπική μαρμαρυγή.
Διαπιστώθηκε ότι οι γενετικές παραλλαγές, που συνδέθηκαν με το ύψος, συνδέονταν επίσης ισχυρά με τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής.
Ο Σκοτ Ντεμράουερ, συντάκτης της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής στη σχολή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, τόνισε ότι τέτοιου τύπου αναλύσεις δείχνουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γενετική προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτιακοί παράγοντες για συνήθεις νόσους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.