- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προσωρινό λουκέτο από τον ΕΦΕΤ σε εταιρεία παρασκευής ζύμης
Με έδρα τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης
Ο ΕΦΕΤ έβαλε προσωρινό λουκέτο σε γνωστή εταιρεία παρασκευής ζύμης με έδρα τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εγκατάστασης παραγωγής προϊόντων ζύμης (πίτσες, τυρόπιτες, σφολιατοειδή, κλπ) και ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση το γάλα, με έδρα στην περιοχή του Λαγκαδά, Μ.Ε. Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των καταναλωτών, μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν ότι από τη λειτουργία της επιχείρησης και τις τηρούμενες συνθήκες υγιεινής, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία και παρίσταται ανάγκη αποτροπής του κινδύνου.
Για την εφαρμογή της αναστολής ενημερώθηκαν άμεσα η Αδειοδοτούσα Αρχή και η Ελληνική Αστυνομία και ξεκινάει η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (προστίμου).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε προηγούμενους ελέγχους, παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ορισμένες καθ' υποτροπή, για τις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα).
Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει τους αυστηρούς ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η κούραση είναι κάτι περισσότερο από ανθρώπινη κατάσταση
Φυσικά η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη φροντίδα
Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 1 στους 4 δεν εμφανίζει καθόλου συμπτώματα, ακόμη και μετά από βαριά κατανάλωση αλκοόλ
Η επαφή με το περιβάλλον μειώνει άμεσα το στρες, ρυθμίζει ορμόνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει τη διάθεση
Οι τεχνικές που ηρεμούν το σώμα και τον νου όταν οι αρνητικές σκέψεις κυριαρχούν στην καθημερινότητα
Η κλινική δοκιμή περιέλαβε περισσότερους από 4.400 ασθενείς
Η δημοφιλής μέθοδος δροσιάς που τελικά χαλάει τον ύπνο - Πώς να τον χρησιμοποιήσετε σωστά
Eιδικοί εξηγούν γιατί το βάδισμα είναι το θεμέλιο της ευεξίας και πώς προστατεύει σώμα και πνεύμα
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα έντομα συνδέουν τη μυρωδιά του DEET με την τροφή, ανατρέποντας όσα ξέραμε
Με επίκεντρο το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας
Τα συμπτώματα και η διάγνωση
Βλεφαρίτιδα, μία χρόνια φλεγμονή του βλεφαρικού χείλους
Μερικές φορές η δυσκολία δεν είναι εμπόδιο, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για συνεχή εξέλιξη
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ορισμένοι γαλακτωματοποιητές ενδέχεται να επηρεάζουν αρνητικά το έντερο
Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για επανεμφάνιση κρουσμάτων και αυξημένο κίνδυνο στους ηλικιωμένους
Συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση 11 οργανωμένων εθελοντικών δράσεων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31/5
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας της Έμμηνου Ρύσης 28 Μαΐου
Ο γιατρός και ερευνητής μιλά για τη διαδρομή του στην έρευνα, τη φύση της επιστήμης και τις μεγάλες προκλήσεις της σύγχρονης ιατρικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.