Health & Fitness

«Ερρίκος Ντυνάν»: «Πόκερ» για δυνατούς παίκτες

Γιατί δεν ακούμε τίποτε για τον διεθνή διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10317_1_1.jpg

Όλα δείχνουν ότι μόνον πολιτικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης δεν έχει αποκτήσει ακόμη το ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας «Ερρίκος Ντυνάν» από την ιδιοκτήτρια Τράπεζα Πειραιώς.

Το τελικό δεσμευτικό τίμημα, το οποίο έχει προσφέρει το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης στον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» ανέβηκε από τα 77 εκατ. ευρώ στο ιδιαιτέρως ικανοποιητικό ποσό των 88 εκατ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η Τράπεζα Πειραιώς άφησε τον διεθνή διαγωνισμό να περαιωθεί χωρίς αποτέλεσμα και βρίσκεται σήμερα σε διμερείς συζητήσεις τόσο με το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης όσο και με τη συνεργαζόμενη με αυτό πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπό την υψηλή εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Η αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έχει βρει στη διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο στην προσπάθειά της να παραχωρήσει το νοσοκομείο στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, το οποίο ήταν, με πολύ μεγάλη διαφορά, ο πλειοδότης στον διεθνή διαγωνισμό.

Ισχυρές δυνάμεις εντός του «Ερρίκος Ντυνάν» ασκούν ασφυκτικές πιέσεις προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου αυτό να παραμείνει στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς, τουλάχιστον για ένα έτος ακόμη, με τα μάτια στραμμένα στην πολιτική αλλαγή, η οποία θα προκύψει ενδεχομένως από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, αλλαγή η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν άρδην τα «ενδιαφέροντα» της νέας, τότε, πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και, συνεπώς, της διοίκησης του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης.

Για την παρούσα κυβέρνηση, όμως, η απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και η ένταξή του στο ευρύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας, ίσως ακόμη και ως το νοσοκομείο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποτελεί ένα κορυφαίο «στοίχημα» και όλες οι πληροφορίες θέλουν τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες να εκδηλωθεί δημόσια παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης για το θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν».

Η κυβέρνηση εκτιμά τώρα ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εξαιτίας των προσκομμάτων, τα οποία προβάλλουν οι ισχυρές δυνάμεις εντός του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά και εξαιτίας του ομολογουμένως ιδιαιτέρως υψηλού τιμήματος, το οποίο προσφέρει το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης για την απόκτηση του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει εγγράψει το «Ερρίκος Ντυνάν» στα βιβλία της για παρούσα αξία ίση με 113 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ