- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ελληνοκινεζική συνεργασία σε θέματα ανδρολογίας, αντιγήρανσης, γονιμότητας
Καθηγητές από πανεπιστήμιο του Πεκίνου επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
Συνεχίστηκαν και τον Δεκέμβριο οι διεργασίες για την ενίσχυση της Ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τομέα της Ανδρολογίας με την επίσκεψη τριμελούς αντιπροσωπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chaoyang του Πεκίνου. Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο είχε τη χαρά να υποδεχθεί τον καθηγητή ουρολογίας Dr Zhang Xiao Dong, την καθηγήτρια γυναικολογίας Dr Liang Jin Feng και τον χειρουργό ουρολόγο - ανδρολόγο Dr Long Tian.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και να δουν από κοντά τις πρακτικές κατά την εξέταση, διάγνωση και θεραπεία διάφορων περιστατικών. Επιπλέον είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο οποίο πραγματοποιούνται οι επεμβάσεις. Στις συζητήσεις των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής 3 οργανωτικά βήματα:
- Άμεση κλινική και χειρουργική εκπαίδευση (workshops) νέων ιατρών στην Κίνα και την Ελλάδα με ζωντανά χειρουργεία είτε στην Αθήνα, είτε στο Πεκίνο.
- Εικονική εκπαίδευση με χρήση Simulation Center (προσομοιωτικό κέντρο) όπου θα παρακολουθούν διαδραστικά ιατροί και από τις δύο χώρες.
- Δημιουργία Ιδρύματος (Foundation) ελληνοκινεζικής συνεργασίας με στόχο την οργάνωση κοινής στρατηγικής αντιμετώπισης της ιατρικής πράξης και έρευνας σε θέματα Ανδρολογίας, Αντιγήρανσης και Γονιμότητας σε διεθνές επίπεδο.
Όπως ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Η συνεργασία θα συνεχιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με περαιτέρω επαφές και επισκέψεις, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κοινές συμμετοχές σε χειρουργικές επεμβάσεις σε Αθήνα και Πεκίνο, οι οποίες θα χρησιμεύσουν στην πλήρη κατανόηση των πιο σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών, που χρησιμοποιούνται στις δύο χώρες».
Συμφωνήθηκε επίσης η διοργάνωση από κοινού επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, με τη συμμετοχή επιστημόνων διεθνούς ακτινοβολίας. Τα συνέδρια και τα σεμινάρια αυτά, εκτός από την προφανή επιστημονική τους αξία, θα συμβάλουν καθοριστικά και στην προβολή των δύο χωρών, ως πόλων έλξης ιατρικού τουρισμού.
Ο καθηγητής Zhang Xiao Dong υπογράμμισε: «Ελλάδα και Κίνα θεωρούνται σε Ευρώπη και Ασία οι χώρες, στις οποίες οι πιο πολλές επιστήμες έκαναν το ξεκίνημά τους. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, μέσα από την συνεργασία μας, η καινοτομία και η εξέλιξη να επιστρέψουν στις κοιτίδες τους και να προάγουμε την επιστήμη μας, πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επί των αρχών ότι η συνεργασία θα είναι αμοιβαία επωφελής και ότι η ανταλλαγή κλινικής χειρουργικής εμπειρίας και ερευνητικής εμπειρίας θα είναι το αμέσως επόμενο βήμα.
«Η επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε να λάβει χώρα στο Πεκίνο, στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου οι Κινέζοι φίλοι μας θα οργανώσουν εκεί χειρουργεία για εκτέλεση και ζωντανή πρακτική για εκπαίδευση, όπως επίσης και ανταλλαγή tips and tricks μεταξύ των δύο ομάδων», εξήγησε ο κύριος Κωνσταντινίδης. Και πρόσθεσε: «Επόμενος στόχος είναι η κοινή οργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κίνα. Οι διεργασίες αυτές υπολογίζουμε να διαρκέσουν έως και ένα έτος (12 μήνες)».
Στις συναντήσεις με τους Κινέζους επιστήμονες συμμετείχε από ελληνικής πλευράς και ο διακεκριμένος καθηγητής Γεώργιος Χρούσος, ο οποίος θα πρωτοστατήσει στην δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Αντιγήρανσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.