- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυτταρίτιδα: Η κατάλληλη διατροφή είναι αυτή που αντιμετωπίζει το μεταβολικό σύνδρομο
5 βήματα για την πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του μεταβολικού συνδρόμου
Η θεραπεία ή η μείωση της κυτταρίτιδας περνά μέσα από τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου, που στο επίκεντρό της έχει μια υγιεινή, ισορροπημένη, μεσογειακού τύπου διατροφή και καθημερινή άσκηση.
Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ESODIMESO), διευθυντής Α Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Σωτήριος Αδαμίδης, στη διάρκεια του 4ου Forum Υγείας , οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
«Σήμερα με μια εξέταση του μεταβολικού προφίλ κάθε γυναίκας, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα στο ιατρείο, μπορούμε να προσδιορίσουμε τόσο τα αίτια, όσο και το στάδιο της κυτταρίτιδας μιας γυναίκας. Αντιμετωπίζοντας τις υποκείμενες μεταβολικές και ενδοκρινικές διαταραχές που κρύβονται πίσω από την κυτταρίτιδα, αυτή θα αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά και με μόνιμα αποτελέσματα» επισήμανε ο κ. Αδαμίδης.
Η πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του μεταβολικού συνδρόμου, μπορεί να γίνει αν ακολουθήσουμε πέντε απλά βήματα, επισήμανε στη διάρκεια του 4ου Forum Υγείας ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Στέφανος Κέιλς (Stefanos Kales).
Τα πέντε αυτά βήματα είναι:
- να πίνουμε νερό αντί αναψυκτικών,
- να χρησιμοποιούμε λάδι αντί για βούτυρο (ακόμη και στο τηγάνι),
- να τρώμε λευκό αντί κόκκινου κρέατος καθώς και όσπρια και αβγά,
- να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
- να τρώμε ψωμί-ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Ουσιαστικά πρόκειται για τους πέντε τρόπους της μεσογειακής διατροφής που οδηγούν σε υγιεινή ζωή και μακροζωία.
Τα αποξηραμένα φρούτων που είναι γνωστά ως super foods θα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή, ιδίως το πρωί, ανέφερε σε ομιλία της στο Forum Υγείας, η πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης δερματολόγος- αφροδισιολόγος, Μαρία Καρδάση. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή τα αποξηραμένα φρούτα είναι ότι προκαλούν γλυκαιμία (ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα), με συνέπεια να ανεβαίνει και η ινσουλίνη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Healthy Living.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λένε οι καρδιολόγοι
Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί
Νέα μελέτη συνδέει τις στατίνες με έως 15% χαμηλότερο κίνδυνο
Ο Δημήτριος Λύρας εξηγεί πότε η φθορά της άρθρωσης οδηγεί στην ανάγκη για ολική αρθροπλαστική ισχίου
Γήρανση του πληθυσμού, μαζικές διαγνώσεις και απεικονιστικές εξετάσεις
Και πώς επηρεάζει την ευτυχία μας αυτή η συνήθεια;
Η εποχικότητα, οι τρόποι μετάδοσης, τα συμπτώματα και οι ομάδες υψηλού κινδύνου
11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, για το πόσο κινδυνεύουμε πραγματικά, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής και τα μέτρα προστασίας
Πόνος στη μέση και τον αυχένα: Τι πρέπει να προσέχουμε στην παραλία
Ο ρόλος της συντρόφου και του φίλου
Τα πρώτα αποτελέσματα που ενθουσίασαν τους επιστήμονες
Το αμαξίδιο αλλάζει τα πάντα
Τα πιο ισχυρά δεδομένα
Το δίλημμα της υπερδιάγνωσης
Το φάρμακο έχει σχεδιαστεί ώστε να μπλοκάρει διαφορετικές μορφές μιας πρωτεΐνης
Η λογική είναι σχετικά απλή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.