Health & Fitness

Η νέα επένδυση της British American Tobacco στην Ελλάδα

Η νέα, καινοτόμα και εύχρηστη συσκευή θερμαινόμενου καπνού με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 678
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bat2.jpg

Μια καινοτόμα, εναλλακτική στο συμβατικό τσιγάρο επιλογή, με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, προσφέρει η British American Tobacco, με το λανσάρισμα του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού, glo.

«Έξυπνο» και χωρίς καπνό, το glo, σχεδιασμένο από τουλάχιστον 100 ειδικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί ένα προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου, με το αερόλυμα που σχηματίζεται από τη θέρμανση να παράγει μια φυσική γεύση καπνού, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, αλλά με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου (μεταξύ των 9 βλαβερών συστατικών που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου).

bat1.jpg

Η συσκευή είναι εύχρηστη και θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (NEO™ Sticks) χωρίς καύση. Είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μέσω των καταστημάτων και του e-shop της NOBACCO (nobacco.gr/glo), ενώ οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στη συσκευή είναι διαθέσιμες και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

«Αναπτύξαμε το glo, με στόχο να προσφέρουμε στους ενήλικες καπνιστές μια εμπειρία αντίστοιχη του καπνίσματος αλλά με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η καύση του τσιγάρου παράγει πολλές από τις τοξικές ουσίες που σχετίζονται με το κάπνισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. James Murphy, επικεφαλής του τμήματος ερευνών για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του Ομίλου της British American Tobacco.

Με στόχο να ηγηθεί της κατηγορίας των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, η British American Tobacco έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία έξι χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων.

Το λανσάρισμα του glo, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού της British American Tobacco, σηματοδοτεί την επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια και τη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2019.  

british_american_tobacco_hellas.jpg

Το glo με μια ματιά

▶ Θερμαίνει χωρίς να καίει τον καπνό: Προηγμένος ηλεκτρονικός μηχανισμός που θερμαίνει τις ράβδους καπνού χωρίς καύση.
▶ Μία συσκευή, ένα κουμπί: Εύκολο στη χρήση με ένα μόνο κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής.
▶ Τεχνολογία καύσης 360°: Προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης περιμετρικά του καπνού.
▶ Δεν εκλύει καπνό, αλλά ένα αερόλυμα καπνού.
▶ Έχει λιγότερη μυρωδιά σε σχέση με το τσιγάρο και καθόλου στάχτη.
▶ Η φόρτιση διαρκεί 2-4 ώρες και αρκεί για έως 30 χρήσεις. Η κάθε χρήση διαρκεί 3,5 λεπτά.
▶ Υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας: Υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικά. Η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση υπερθέρμανσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ