- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φάσμα Αυτισμού: «Ένας άγγελος εγκλωβίστηκε στο Δρομοκαΐτειο λόγω γραφειοκρατίας»
Η ανάρτηση στο Facebook για τον τρόπο που παρουσιάστηκε σε social media και ΜΜΕ η περίπτωση του ανήλικου Βασίλη Σπηλιωτόπουλου
«Το πρόβλημα συνάνθρωποι και συμπολίτες δεν είναι ότι "δένουν" τον Βασίλη στο Δρομοκαΐτειο, το πρόβλημα είναι ότι πατώντας σε μια τραγελαφική νομοθεσία, δεν μπορεί το παιδί να μπει σε μια δομή, που θα διαχειρίζεται τις κρίσεις του και θα τον ακινητοποιεί!... Το ξέρουμε ότι ο αυτισμός πουλάει, αλλά εμείς είμαστε εδώ γιατί ο αυτισμός μας πονάει, είμαστε οι γονείς, οι νοσηλευτές, οι δάσκαλοι, οι διευθυντές, οι υπεύθυνοι, οι φροντιστές, αυτοί της πρώτης γραμμής που χύνουν αίμα, που ζουν καταστάσεις που εσείς δεν έχετε καν φανταστεί».
Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της η διαδικτυακή ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ατόμων με Καταστάσεις Αυτιστικού Φάσματος «Φάσμα Αυτισμού».
Στο κείμενό της αναφέρεται στην περίπτωση του Βασίλη Σπηλιωτόπουλου, ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, το οποίο νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο». Σύμφωνα με το «Φάσμα Αυτισμού», αρκετά ΜΜΕ και χρήστες στα social media έγραψαν για «ένα παιδί με αυτισμό που είναι δεμένο χειροπόδαρα με λουριά υπό τις χειρότερες συνθήκες και με πληγές σε ολόκληρο το σώμα του». Δεν δίστασαν, μάλιστα, να δημοσιεύσουν και φωτογραφίες του.
«Ο Βασίλης ξανασταυρώνεται στο Ίντερνετ. Στον αγώνα που κάνουμε για τον Βασίλη, περιμέναμε τα πάντα άλλα όχι ότι κάποιοι θα έπαιρναν χωρίς την άδεια μας εικόνες του παιδιού και θα άλλαζαν τα κείμενα μας για να κατηγορήσουν το Δρομοκαΐτειο και να πουλήσει είδηση ότι δένουν ένα παιδί με αυτισμό στο Δρομοκαΐτειο!» προσθέτει η ομάδα «Φάσμα Αυτισμού».
Και ξεκαθαρίζει: «Είναι ο Διευθυντής του Δρομοκαΐτειου, που μήνες τώρα στηρίζει αυτήν την μάνα, και είναι το προσωπικό του Δρομοκαΐτειου που προσέχει, και περιποιείται τον Βασίλη όταν οι περισσότεροι από εμάς πέρα από like και σχόλια δεν θα αντέχαμε ούτε 5 λέπτα να τον προσέξουμε!».
Σύμφωνα με το «Φάσμα Αυτισμού», το βασικό πρόβλημα είναι ότι «δεν είναι η κατάλληλη δομή για αυτόν», τη στιγμή που υπάρχουν οι πολυτελείς δομές του Ψυχαργώς οι οποίες φιλοξενούν μόνο τα ελαφριά περιστατικά, «πατώντας σε μια γελοία νομοθεσία» και απορροφώντας τεράστια κονδύλια.
«Οι άνθρωποι στο Δρομοκαΐτειο κάνουν ότι μπορούν για αυτόν τον άγγελο που λόγω γραφειοκρατείας, εγκλωβίστηκε εκεί. Και ο Διευθυντής είναι από τα 3 άτομα σε αυτή την ιστορία που έχουν ασχοληθεί πραγματικά με την υπόθεση. Το πρόβλημα είναι αυτή η ανισσόροπη νομοθεσία, που στην ουσία αφήνει εκτός δομών τα άτομα με αυτισμό που εμφανίζουν επιθετικότητα στερώντας τους βασικά ανθρώπινα δικαιώματα» προσθέτει η ακτιβιστική ομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.