Health & Fitness

Τι είναι αυτές οι «κλωστές» στις μπανάνες και γιατί δεν πρέπει να τις πετάτε

Να τις τρώτε!

Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μερικές φορές όταν ξεφλουδίζουμε μία μπανάνα κάποιες μακριές ίνες που μοιάζουν με «κλωστές» ξεχωρίζουν πάνω στο φρούτο.

Ενστικτωδώς οι περισσότεροι τις αφαιρούμε και τις πετάμε. Η κίνηση αυτή όμως είναι λάθος καθώς οι εν λόγω «κλωστές» -που κανονικά ονομάζονται φλοίωμα- είναι ένα είδος ιστού που αποτελείται από ζωντανά κύτταρα, και επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά και τα σάκχαρα να φτάνουν σε όλα τα μέρη του φρούτου.

Όπως αναφέρει μάλιστα το Reader's Digest, οι εν λόγω «κλωστές» είναι πλούσιες σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και Β6. Για αυτό από εδώ και πέρα κάθε φορά που θα καθαρίζετε μία μπανάνα να θυμάστε ότι δεν πρέπει να τις αφαιρείτε και να τις πετάτε μαζί με τη φλούδα.