Health & Fitness

Συμβουλές για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Οι κατάλληλες συμβουλές προετοιμασίας για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

mommy-logo-1-1_copy.jpg
mommy.gr
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
post_athensvoise_16-07_1.jpg
mommy.gr

Καλοκαίρι και το μικρό σας δελφινάκι θα βρεθεί στην παραλία μαζί σας. Το αφήνετε απλά να παρατηρεί όταν ξέρετε πόσο ευεργετική είναι η θάλασσα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας; Όχι βέβαια! Το μπάνιο στη θάλασσα είναι πολύτιμο ακόμα και για τα βρέφη. Προετοιμαστείτε κατάλληλα για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα, διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές μας. Φωτογραφική να μην ξεχάσετε!

-Επιλέξτε τη σωστή παραλία

shutterstock_36799633.jpg

Οι ακατάλληλες παραλίες αντενδείκνυνται για το μπάνιο όλων μας. Ειδικά στην περίπτωση που ο λουόμενος είναι βρέφος, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Βεβαιωθείτε ότι η παραλία που επιλέξατε έχει γαλάζια σημαία και έχει χαρακτηριστεί ως κατάλληλη. Μην το ρισκάρετε αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα των υδάτων και μην επηρεαστείτε αν δείχνει καθαρή. Αν δεν έχει χαρακτηριστεί ως κατάλληλη, προφανώς και δεν είναι.

-Όχι μπάνιο μετά το φαγητό

shutterstock_260409452-1.jpg

Ό,τι ισχύει για τους μεγάλους, ισχύει και για τα βρέφη. Θα πρέπει να έχουν περάσει 2 ώρες από το τελευταίο τάισμα του μωρού για να το βάλετε στη θάλασσα. Και επειδή δεν θέλετε να είναι κουρασμένο και να γκρινιάζει, φροντίστε ώστε να έχει κοιμηθεί νωρίτερα για να είναι φρέσκο και ορεξάτο!

-Η έκθεσή του στον ήλιο

shutterstock_132035615-1.jpg

Από τις 11.00 το πρωί ως και τις 18.00 καλό είναι να μην εκθέσετε το βρέφος στον ήλιο. Προτιμήστε να κάνει το μπανάκι του είτε πριν τις 11.00 ή από τις 18.00 και μετά. Το βρεφικό δερματάκι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ο ήλιος αυτό το χρονικό διάστημα της μέρας είναι πολύ επικίνδυνος για το μωρό. Απλώστε του καλά σε όλο το κορμάκι –όχι στην ευαίσθητη περιοχή του- αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50+ ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη. Και μην παραλείψετε το καπελάκι του ακόμη και όταν το βρέφος είναι μέσα στη θάλασσα.

-Τα ρουχαλάκια

shutterstock_106249760-1.jpg

Το βρέφος μέσα στη θάλασσα πρέπει να φοράει το μαγιό του. Όταν το βγάλετε από τη θάλασσα, πρέπει να το πλύνετε και να του φορέσετε την πάνα του και ένα βαμβακερό σετάκι –σορτσάκι και μπλουζάκι- σε ανοιχτά χρώματα για να μην τραβούν τις ακτίνες του ήλιου. Στεγνό καπελάκι και ξανά αντηλιακό. Ακόμα κι αν το μωρό είναι σε σκιά, η αντηλιά και πάλι μπορεί να είναι επικίνδυνη. Γι’ αυτό και πρέπει να του ξαναβάλετε αντηλιακό.

-Το δελφινάκι στο νερό

shutterstock_466001054-1.jpg

Πάρτε το μωρό στην αγκαλιά σας και μπείτε στη θάλασσα μέχρι να βραχούν τα ποδαράκια του και να αρχίσει να πλατσουρίζει απολαμβάνοντάς το. Στη συνέχεια σταδιακά αρχίστε να το βρέχετε πιο πάνω. Στις γαμπίτσες και πάει λέγοντας. Αν κλαίει και δυσανασχετεί, αφήστε το για άλλη φορά. Μην βάλετε το μωρό στη θάλασσα με το ζόρι γιατί θα την πάρει από κακό μάτι. Αν όμως του αρέσει, βάλτε το μέσα στηρίζοντας τον κορμό του με το χέρι σας για να μπορεί να κάνει κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια του και να εξοικειώνεται με το νερό. Το μπάνιο του μωρού δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά και η συνολική παραμονή του στην παραλία δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία ώρα.

Καλά πλατσουρίσματα!

Πηγή: mommy.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ