Συμβουλές για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα
Οι κατάλληλες συμβουλές προετοιμασίας για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα
Καλοκαίρι και το μικρό σας δελφινάκι θα βρεθεί στην παραλία μαζί σας. Το αφήνετε απλά να παρατηρεί όταν ξέρετε πόσο ευεργετική είναι η θάλασσα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας; Όχι βέβαια! Το μπάνιο στη θάλασσα είναι πολύτιμο ακόμα και για τα βρέφη. Προετοιμαστείτε κατάλληλα για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα, διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές μας. Φωτογραφική να μην ξεχάσετε!
-Επιλέξτε τη σωστή παραλία
Οι ακατάλληλες παραλίες αντενδείκνυνται για το μπάνιο όλων μας. Ειδικά στην περίπτωση που ο λουόμενος είναι βρέφος, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Βεβαιωθείτε ότι η παραλία που επιλέξατε έχει γαλάζια σημαία και έχει χαρακτηριστεί ως κατάλληλη. Μην το ρισκάρετε αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα των υδάτων και μην επηρεαστείτε αν δείχνει καθαρή. Αν δεν έχει χαρακτηριστεί ως κατάλληλη, προφανώς και δεν είναι.
-Όχι μπάνιο μετά το φαγητό
Ό,τι ισχύει για τους μεγάλους, ισχύει και για τα βρέφη. Θα πρέπει να έχουν περάσει 2 ώρες από το τελευταίο τάισμα του μωρού για να το βάλετε στη θάλασσα. Και επειδή δεν θέλετε να είναι κουρασμένο και να γκρινιάζει, φροντίστε ώστε να έχει κοιμηθεί νωρίτερα για να είναι φρέσκο και ορεξάτο!
-Η έκθεσή του στον ήλιο
Από τις 11.00 το πρωί ως και τις 18.00 καλό είναι να μην εκθέσετε το βρέφος στον ήλιο. Προτιμήστε να κάνει το μπανάκι του είτε πριν τις 11.00 ή από τις 18.00 και μετά. Το βρεφικό δερματάκι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ο ήλιος αυτό το χρονικό διάστημα της μέρας είναι πολύ επικίνδυνος για το μωρό. Απλώστε του καλά σε όλο το κορμάκι –όχι στην ευαίσθητη περιοχή του- αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50+ ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη. Και μην παραλείψετε το καπελάκι του ακόμη και όταν το βρέφος είναι μέσα στη θάλασσα.
-Τα ρουχαλάκια
Το βρέφος μέσα στη θάλασσα πρέπει να φοράει το μαγιό του. Όταν το βγάλετε από τη θάλασσα, πρέπει να το πλύνετε και να του φορέσετε την πάνα του και ένα βαμβακερό σετάκι –σορτσάκι και μπλουζάκι- σε ανοιχτά χρώματα για να μην τραβούν τις ακτίνες του ήλιου. Στεγνό καπελάκι και ξανά αντηλιακό. Ακόμα κι αν το μωρό είναι σε σκιά, η αντηλιά και πάλι μπορεί να είναι επικίνδυνη. Γι’ αυτό και πρέπει να του ξαναβάλετε αντηλιακό.
-Το δελφινάκι στο νερό
Πάρτε το μωρό στην αγκαλιά σας και μπείτε στη θάλασσα μέχρι να βραχούν τα ποδαράκια του και να αρχίσει να πλατσουρίζει απολαμβάνοντάς το. Στη συνέχεια σταδιακά αρχίστε να το βρέχετε πιο πάνω. Στις γαμπίτσες και πάει λέγοντας. Αν κλαίει και δυσανασχετεί, αφήστε το για άλλη φορά. Μην βάλετε το μωρό στη θάλασσα με το ζόρι γιατί θα την πάρει από κακό μάτι. Αν όμως του αρέσει, βάλτε το μέσα στηρίζοντας τον κορμό του με το χέρι σας για να μπορεί να κάνει κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια του και να εξοικειώνεται με το νερό. Το μπάνιο του μωρού δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά και η συνολική παραμονή του στην παραλία δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία ώρα.
Καλά πλατσουρίσματα!
Πηγή: mommy.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.