Health & Fitness

Πότε άνοιξαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία στους πολίτες;

Μία απόφαση από… μνημονιακή κυβέρνηση, που σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2567084.jpg
© EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σχολίασε σήμερα το πρωί ότι «διαψεύσθηκαν όλοι εκείνοι οι οποίοι είχαν αντιδράσει ή είχαν ανησυχήσει με το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες»…

Ο Φώτης Κουβέλης κάτι ξεχνάει, όμως. Το εξής απλό:

Ήταν επί… μνημονιακής κυβέρνησης, το 2011, όταν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ανακοινώσει το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφέρει ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα διαθέτουν τις κλίνες οι οποίες θα είναι κενές στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας για την  κάλυψη των αναγκών πολιτών

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του, σύμφωνα με την οποία το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες δε πρόκειται να θίξει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων από αυτά τα ιδρύματα υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μάλιστα, είχε διευκρινίσει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΤΣ, 424). Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και τη βαρύτητα του περιστατικού, καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπόψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.

Στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται, με τους ίδιους όρους με το στρατιωτικό προσωπικό, τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του' υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοι τους».

Αντιδράσεις στην ως άνω πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου εμείς δεν θυμόμαστε, εκτός εάν ο Φώτης Κουβέλης αναφέρεται σε αντιδράσεις στρατιωτικών κύκλων, οι οποίες, όμως, δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας…

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης άνοιξαν επί Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα πάνε καλά από τότε!

Κατά τα λοιπά, προγραμματική σύμβαση ύψους 20 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, υπέγραψαν σήμερα ο Φώτης Κουβέλης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY