Health & Fitness

Σε ΦΕΚ οι νέες παροχές του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους

Ικανοποίηση από τους ασθενείς, αντιρρήσεις από τους παρόχους

Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακόμη και το πολύτιμο Libre, για την ηλεκτρονική στιγμιαία μέτρηση της γλυκόζης στους διαβητικούς, θα αποζημιώνει τελικώς ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ ο ΕΚΠΥ ικανοποιεί επίσης κρίσιμα αιτήματα των νεφροπαθών

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2315/Β/19.6.2018) με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2018. νεφροπαθών.

Έτσι, δεν είναι τυχαία η πανηγυρική υποδοχή του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων – Σωματείων Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Αντιθέτως, εξώδικο προς τον πρόεδρο Σωτήρη Μπερσίμη και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ απέστειλε σήμερα το μεσημέρι η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ), η οποία εκφράζει πολύ ισχυρές αντιρρήσεις σε σειρά ρυθμίσεων του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ. Η ΕΚΑΕ, μάλιστα, προειδοποιεί ότι προτίθεται να προσφύγει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ανάλογες αντιρρήσεις για τον νέο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ έχει εκφράσει επίσης η Ένωση Νευροψυχιατρικών Κλινικών Ελλάδας.

Ο νέος ΕΚΠΥ δημοσιεύθηκε, με προβλεπόμενη ρητώς διάταξη, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα να τροποποιούνται ανά πάσα στιγμή οι ρυθμίσεις του, με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.