Health & Fitness

«Επικίνδυνες οι εικασίες για την υπόθεση Novartis Hellas»

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ εκφράζει την εμπιστοσύνη του κλάδου στη Δικαιοσύνη

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
novartis_1.jpg

Σε μία πολύ σημαντική τοποθέτηση προχωρά σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Πασχάλης Αποστολίδης, σε ένα θέμα το οποίο αποτελεί τα «απόνερα» της ποινικής υπόθεσης της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.

Συγκεκριμένα, ως «επικίνδυνες και μακριά από την πραγματικότητα» χαρακτηρίζει ο Πασχάλης Αποστολίδης τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους μεγάλη μερίδα ασθενών ίσως λαμβάνουν ή ελάμβαναν φαρμακευτικές αγωγές οι οποίες δεν τους ήταν ή δεν τους είναι απαραίτητες, αλλά αποτέλεσμα κατευθυνόμενης συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), «οι ανακρίβειες αυτές, επηρεάζουν αρνητικά τους ασθενείς και την κοινή γνώμη και δημιουργούν έντονη ανασφάλεια, ενώ επιχειρούν να μηδενίσουν τη συνεισφορά ενός ολόκληρου κλάδου».

Αναφερόμενος στην ποινική υπόθεση της Novartis Hellas, ο Πασχάλης Αποστολίδης σημειώνει ότι είναι δίκαιο να μην γίνονται γενικεύσεις οι οποίες συσκοτίζουν την ανεύρεση της αλήθειας και συμπληρώνει:

«Φήμες, εικασίες και υπερβολές δεν ωφελούν κανέναν. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά την ίδια την εταιρεία και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ότι θα διαλευκανθούν οι εικασίες το ταχύτερο δυνατό».

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ δεν αναφέρεται, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ΑΜΠΕ, ούτε για μία φορά στις διεργασίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της δικογραφίας για τη Novartis Hellas…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ