Health & Fitness

Δέκα λόγοι που κάνουν την Εκπαίδευση στην Τέχνη θεραπευτική

Εντοπίσαμε 11 Εργαστήρια Γραφής, Θεάτρου,Τραγουδιού (και όχι μόνο) που κρύβουν τρόπους για να εκφράσει κανείς απωθημένα, να γίνει δημιουργικός και να εκτονωθεί. 

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 633
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379247-782859.jpg

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται τα σεμινάρια εκείνα που, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, σχεδόν αντικαθιστούν τον ψυχολόγο. Άλλα πάλι έχουν σαν άμεση στόχευση να αλλάξουν τη φυσική μας κατάσταση προς το καλύτερο με καίρια αποτελέσματα. 

Αναζητήσαμε στον Πολυχώρο Σεμιναρίων Τέχνης στο Μικρό Πολυτεχνείο εκείνα τα εργαστήρια που συνεργούν λιγότερο ή περισσότερο άμεσα στην αυτοβελτίωση και που άπτονται σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν στην υγεία μας, ψυχική και σωματική. Και εντοπίσαμε 11 Εργαστήρια Γραφής, Θεάτρου, Τραγουδιού (και όχι μόνο) που κρύβουν τρόπους για να εκφράσει κανείς απωθημένα, να γίνει δημιουργικός και να εκτονωθεί. 

● Το «Book Lab» του Φώτη Βλαστού κάνει τη σχέση μας με το βιβλίο σχεδόν θεραπευτική. Τυχαίο που ο ίδιος, εκτός από συγγραφέας, είναι και γιατρός.

●  Ο «Κόσμος των Συναισθημάτων» είναι το φετινό θέμα της Δημιουργικής Γραφής με τη  Μαριανίκη Δορμπαράκη, με την ψυχολογική διάσταση της γραφής σε πρώτο πλάνο.

● «Ψυχολογικό Θέατρο» κάνει στο τμήμα Υποκριτικής Αρχαρίων ο ηθοποιός Δημήτρης Κανέλλος. Στα τμήματα που δημιουργεί συμβαίνει το αδιαχώρητο.

● «Βιωματικό Θέατρο» λέγεται το σεμινάριο του Θράσου Χριστόπουλου και αφορά σε όσους βλέπουν στο θέατρο έναν τρόπο εκτόνωσης της καθημερινής πίεσης.  

● Επίσης ένα πολύ φιλόδοξο project που θα ανέβει σε παράσταση είναι «Τα Πρόσωπα της Πείνας» με εκπαιδευόμενους ερασιτέχνες ηθοποιούς και σε διδασκαλία - σκηνοθεσία του εξαίρετου Κοραή Δαμάτη. 

● Για το ίδιο θέμα συγγράφουν ομαδικά νέοι που αγαπούν τον Θεατρικό Λόγο στα σεμινάρια «Ομαδική Συγγραφή Θεατρικού έργου» με συντονιστή τον Θράσο Καμινάκη.

● Ο Νίκος Ζούδιαρης αγγίζει το ψυχολογικό υπόβαθρο της γραφής στα Σεμινάρια Στιχουργικής με τίτλο «Στο ξέφωτο κατοικούν οι ποιητές, που απ' τα σκοτάδια έρχονται».

● Η Ελισάβετ Καρατζόλη κάνει σχεδόν άτυπη ψυχοθεραπεία μέσω της διδασκαλίας της στη «Φωνητική και Ερμηνεία στο Τραγούδι». 

● Ακόμα πιο βαθιά προσεγγίζει το θέμα με την «Ορθοφωνία - Αγωγή του Προφορικού Λόγου» της η Αντέλα Μέρμηγκα. 

● Τέλος, η Άννα Κανέλη στα «Φυτικά Καλλυντικά και Θεραπευτικά Βότανα» και ο Κυριάκος Ζέπος με τον μαγικό κόσμο της «Αρωματοποιίας με Αιθέρια Έλαια», ενώνουν πολλούς σπουδαστές σε δύο τέχνες που κερδίζουν σταθερά έδαφος στη «Διά Βίου Μάθηση». 

Απλά, οικονομικά και με παρακολούθηση μιας μέρας την εβδομάδα, ένδεκα έλληνες δημιουργοί συμβάλλουν ώστε οι συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά προγράμματα που συντονίζουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τις τέχνες που υπηρετούν. 

Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο, 2103243306, www.mikropolytexneio.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ