Health & Fitness

ΕΟΜ: Αυξήθηκαν οι δωρεές οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Ενθαρρυντικά στοιχεία για την τελευταία τριετία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379227-782516.jpg

Τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφεται αύξηση της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Συγκεκριμένα, το 2015 υπήρξαν συνολικά 39 δότες, την επόμενη χρονιά 51, και το 2017- έως τώρα- συνολικά 55 δότες.

«Η μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτήν την προσφορά μπορούν να έχουν καλύτερη ζωή και να σωθούν μέχρι και 20 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης. Ας δώσουμε μια ευκαιρία, μέσα από τη δωρεά, στους συνανθρώπους μας να ζήσουν καλύτερα» ήταν το μήνυμα του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ανδρέα Καραμπίνη, με αφορμή το γεγονός ότι η 1η Νοεμβρίου είναι η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

«Ολες οι οικογένειες που συναίνεσαν στη δωρεά οργάνων, αλλά και η πολύτιμη βοήθεια του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας, αποτελούν τους σημαντικότερους κρίκους που συνέβαλαν στην αύξηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων κατά την τελευταία τριετία στη χώρα μας» προσθέτει.

Ο κ. Καραμπίνης ευχαρίστησε όλες τις οικογένειες που βρήκαν την δύναμη να κάνουν αυτό το άλμα αγάπης, υπερβαίνοντας την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. «Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας» καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ