Health & Fitness

6 σημάδια πως χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα διάλειμμα από την γυμναστική

Είπαμε να είμαστε σε φόρμα αλλά εσύ το παράκανες!

Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

6 ενδείξεις που δείχνουν πως χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα διάλειμμα από τη γυμναστική.

Όλοι γνωρίζουμε πως το να βάλεις την τακτική γυμναστική στο πρόγραμμά σου είναι πράγμα δύσκολο και πολλές φορές βαρετό, επομένως είναι λογικό για αρκετούς από εμάς να αποφύγουν τα διαλείμματα μεταξύ  των προπονήσεων όταν επιτέλους καταφέρουν και και τις κάνουν καθημερινή συνήθεια. Παρόλα αυτά είναι εξίσου σημαντικό να αφήνουμε το σώμα μας να ξεκουράζεται κατά καιρούς, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να λειτουργήσει καλύτερα την επόμενη φορά που θα πάμε στο γυμναστήριο.

Ιδού έξι σημάδια πως χρειάζεσαι επειγόντως μία μέρα μακριά από τα βαράκια:

1. Είσαι μονίμως πιασμένος

Το πιάσιμο είναι απολύτως φυσιολογικό μετά τις πρώτες προπονήσεις καθώς το σώμα σου καλείται να αντεπεξέλθει σε νέες πιο σκληρές συνθήκες και είναι "αδιάβαστο". Mπορεί επίσης να συμβεί όταν αποφασίσεις να κάνεις level up και να προσθέσεις πιο έντονες ασκήσεις στην ρουτίνα σου.  Αν όμως μετά από τις δύο-τρεις πρώτες φορές συνεχίσεις να νιώθεις πιασμένος τότε πρέπει οπωσδήποτε να ξεκουραστείς μέχρι να είσαι καλύτερα.

2. Εκνευρίζεσαι ή στεναχωριέσαι εύκολα

Ακόμα και αν αγαπάς πολύ την γυμναστική, η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην διάθεσή σου, κυρίως στεναχώρια ή πολλά νεύρα. Ειδικά αν συνδυάζεις την κούραση του working out με έλλειψη σωστής διατροφής και λιγότερο νερό από αυτό που πρέπει, τότε είναι σίγουρο πως θα υπάρξει πρόβλημα! Κάτσε λοιπόν κάτω και δες μία ταινία αντί να κάνεις ποδήλατο.

3. Δεν κοιμάσαι καλά

Παρόλη την απίστευτη κούραση, όταν έρθει η ώρα να κλείσεις τα μάτια και να πέσεις για ύπνο δεν μπορείς με τίποτα να χαλαρώσεις. Ο βασικός λόγος που κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει είναι οι ορμόνες σου, οι οποίες μετά την γυμναστική ανεβάζουν τους παλμούς, την θερμοκρασία του σώματός σου και το πόσο πολύ ιδρώνεις με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου.

4. Αλλάζει ο κύκλος σου

Αν είσαι γυναίκα και αναρωτιέσαι γιατί δεν αδιαθέτησες αυτόν τον μήνα, η απάντηση ίσως βρίσκεται στο πόσο συχνά γυμνάστηκες. Εάν το παράκανες τότε είναι πιθανό να προκάλεσες μία πτώση των οιστρογόνων του οργανισμού σου με αποτέλεσμα να αναταράξεις τον κύκλο σου.

5. Οι παλμοί σου πηγαινοέρχονται

Σύμφωνα με τον γιατρό και προπονητή Noam Tamir, ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις αν το έχεις παρακάνει με την γυμναστική ή όχι είναι να τσεκάρεις τους παλμούς της καρδιάς σου κάθε πρωί. "Αν ο αριθμός των παλμών είναι παραπάνω από το κανονικό, τότε ξέρω πως το σώμα μου δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία έντονη προπόνηση εκείνη την ημέρα."

6. Βαριέσαι

Αν το γυμναστήριο απαιτεί να του αφιερώσεις όλη την ενέργεια που διαθέτεις και μετά δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα άλλο μέσα στην μέρα καθώς η παραμικρή δραστηριότητα σου φαίνεται δύσκολη, τότε είναι απαραίτητο εσύ και ο γυμναστής σου να περάσετε μερικές μέρες μακριά ο ένας από τον άλλον για να επαναπροσδιορίσετε την σχέση σας.