- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δωρεάν σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού
Από το «Άλμα Ζωής», δείτε το πρόγραμμα
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποιεί νέο κύκλο δωρεάν ενημερωτικών σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για γυναίκες που έχουν βιώσει ή βιώνουν εμπειρία καρκίνου μαστού.
Στόχος των σεμιναρίων είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και η καθοδήγηση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια της περιπέτειας με τον καρκίνο του μαστού ή και μετά από αυτή. Κάθε σεμινάριο αφορά σε εξειδικευμένο θέμα σχετικό με τον καρκίνο του μαστού και πραγματοποιείται από ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι συζητούν αναλυτικά με τις συμμετέχουσες για τα θέματα που τις απασχολούν.
Πληροφορίες Συμμετοχής
Στα σεμινάρια «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» μπορεί να δηλώσει συμμετοχή οποιαδήποτε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού επιθυμεί. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για όλες τις ενδιαφερόμενες. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε σεμινάριο είναι τα 35 άτομα. Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή μία εβδομάδα πριν από το σεμινάριο που τις ενδιαφέρει, στο τηλέφωνο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»: 210 8815444 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα βασικά σημεία κάθε σεμιναρίου θα αναρτώνται μετά την πραγματοποίησή του στο www.almazois.gr, με στόχο την ενημέρωση περισσότερων γυναικών.
Πρόγραμμα σεμιναρίων και χώρος διεξαγωγής
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επιλεγμένα Σάββατα 10.00-12.30, από τον Μάιο 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2017, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Ερμού 5, Αθήνα.
27 Μαΐου
«Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού». Ομιλήτρια: Αστερία Σταματάκη, ΜSc, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ΜSc στην Κλινική Διατροφή, Επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος
17 Ιουνίου
«Νεότερες εξελίξεις και συμμόρφωση στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού». Ομιλητής: Νικόλαος Κεντεποζίδης, Ογκολόγος - Παθολόγος MD, PhD, MSc, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής, 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (χώρος διεξαγωγής κατ’ εξαίρεση: Ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18)
14 Οκτωβρίου
«Πρωτότυπα, Γενόσημα, Βιο-ομοειδή Φάρμακα και καρκίνος μαστού». Ομιλητής: Βασίλειος Μπαρμπούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Metropolitan»
21 Οκτωβρίου
«Κλινικές μελέτες στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού». Ομιλητής: Χρήστος Χριστοδούλου, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής Β' Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Metropolitan»
4 Νοεμβρίου
«Καρκίνος μαστού και πλαστική χειρουργική». Ομιλητής: Δημήτρης Μαστοράκος, MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός
11 Νοεμβρίου
«Το λεμφοίδημα και η διαχείρισή του». Ομιλητής: Παναγιώτης Ζήκος, Φυσικοθεραπευτής Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
18 Νοεμβρίου
«Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού». Ομιλητής: Γιώργος Τροβάς, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης», Πανεπιστήμιο Αθηνών
2 Δεκεμβρίου
«Σεξουαλική ζωή και γονιμότητα μετά τον καρκίνο του μαστού». Ομιλητής: Δημήτρης Πανούσης, Γυναικολόγος - Μαιευτήρας – Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
16 Δεκεμβρίου
«Η σημασία του γονιδιακού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού». Ομιλητής: Δρακούλης Γιαννουκάκος, Διευθυντής Ερευνών , Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.