Health & Fitness

Μια γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές σε 10 ημέρες

Η Ολίβια και η Σάρλοτ γεννήθηκαν την ίδια μέρα, αλλά συνελήφθησαν διαφορετικές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330923-685211.jpg

Της είχαν πει ότι μπορεί να μην μείνει έγκυος ποτέ και τελικά εκείνη έφερε στον κόσμο δύο δίδυμα κοριτσάκια, τα οποία συνελήφθησαν με δέκα ημέρες διαφορά.

Η Κέιτ Χιλ από την Αυστραλία ακολουθούσε μια ορμονοθεραπεία διότι είχε το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών με αποτέλεσμα να μην έχει σταθερή ωορρηξία. Τελικά η κ. Χιλ συνέλαβε δίδυμα σε διαφορετική χρονική στιγμή παρόλο που είχε μόνο μία σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση, όπως λένε οι γιατροί, να καταφέρει μια γυναίκα να μείνει έγκυος για δεύτερη φορά ενώ είναι έχει ήδη συλλάβει.

Μια γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές σε 10 ημέρες

Οι δίδυμες, Ολίβια και Σάρλοτ, γεννήθηκαν πριν από δέκα μήνες. Το μέγεθος, τα κιλά και η ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια της κύησης ήταν τελείως διαφορετικά. «Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο ιδιαίτερες. Το καταλάβαμε όταν γεννήθηκαν», δήλωσε στο αυστραλιανό δίκτυο Seven Network η κ. Χιλ.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο μηνιαίος κύκλος ωορρηξίας της γυναίκας σταματάει κατά τη διάρκεια της κύησης. Πολύ σπάνια μια γυναίκα μπορεί να απελευθερώσει ένα ακόμη ώριμο ωάριο μετά τη σύλληψη. Εάν αυτό είναι γονιμοποιημένο μπορεί να εμφυτευθεί και να αναπτυχθεί σε μια υγιή εγκυμοσύνη. Εκτιμάται ότι είναι μόλις 10 τα περιστατικά αυτού του σπάνιου φαινομένου που λέγεται «πολλαπλή κύηση». Η περίπτωση του ζεύγους Χιλ ήταν τόσο σπάνια που ο ίδιος ο γυναικολόγος είπε ότι έπρεπε να ανατρέξει στο ίντερνετ για να βρει σχετική βιβλιογραφία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ