Health & Fitness

Τι είδαμε στο 6ο Spetses Mini Marathon

Η A.V. έζησε τρεις μέρες γεμάτες αθλητισμό, υπέροχους ανθρώπους και άφθονη θετική ενέργεια

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327281-676399.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου

Πριν λίγους μήνες βρέθηκα στο Spetsathlon και έζησα μια πολύ ωραία εμπειρία γνωρίζοντας επαγγελματίες και μη αθλητές από όλο τον κόσμο. Τότε, κάποιοι φίλοι που συμμετέχουν κάθε χρόνο, με είχαν προϊδεάσει ότι  τον Οκτώβριο, στο Spetses Mini Marathon, η γιορτή είναι ακόμη μεγαλύτερη. Κόσμος φθάνει κατά εκατοντάδες για να τρέξει στα 5, 10 ή 25χλμ, στο γραφικό νησί των Σπετσών, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Άλλωστε «νίκη είναι η συμμετοχή».

Έτσι, για 6η συνεχόμενη χρονιά, το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού πλημμύρισε με κόσμο όλων των ηλικιών, από 30 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι κατέφθασαν είτε οικογενειακώς είτε με παρέα για να αθληθούν και κυρίως να διασκεδάσουν στο event που αναδείχθηκε πρόσφατα National Champion 2016-17 από τα διεθνούς κύρους European Business Awards. Ανάμεσά τους και διάσημες προσωπικότητες όπως οι Ολυμπιονίκες του Ρίο Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, η αμερικανίδα ηθοποιός Μπο Ντέρεκ και πολλοί ακόμα.

Αυτοί που έκλεψαν όμως την παράσταση, όπως πάντα, είναι οι εθελοντές, οι ντόπιοι και οι απλοί άνθρωποι που δίνουν στην διοργάνωση κάτι το μοναδικό. Σου χαρίζουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε φίλους. Για τους περισσότερους, σημασία δεν έχει ούτε ο χρόνος, ούτε η θέση του τερματισμού αλλά η εμπειρία και η αίσθηση της δικής σου προσωπικής νίκης όταν καταφέρνεις να ολοκληρώσεις μια προσπάθεια.

Το τριήμερο άρχισε με χαλαρωτική yoga στην παραλία το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου βρήκε τους κολυμβητές να φοράνε τα σκουφάκια τους λαμβάνοντας θέσεις στην Κόστα και τη Ντάπια προκειμένου να κολυμπήσουν τον διάπλου διανύοντας 3 και τα 5 χλμ αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός όμως ήρθε με το SUP event που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη BIC, η οποία πρόσφερε και σε όλους τους συμμετέχοντες του SMM την μοναδική εμπειρία του pin art και 360° video. Και ενώ εμείς διασκεδάζαμε με το «My 1st Spetses mini Marathon» όπου γονείς τρέχουν με τα μωρά στην αγκαλιά ή τα παιδιά στο καρότσι, ο Πάνος Βασιλαράς, πρεσβευτής του προγράμματος #Charity4U της Holmes Place κολύμπησε το γύρο του νησιού σε 8 ώρες, με στόχο να μαζευτούν χρήματα για το Make-A-Wish Greece. Το απόγευμα έκλεισε με τον αγώνα δρόμου των 10 χλμ. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετίσουμε μια ημέρα φορτισμένη με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια ήταν να πέσουμε με τα μούτρα στα Σπετσιώτικα κεράσματα που φτιάχνει ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και είναι α-πί-στευ-τα και τις μακαρονάδες της Melissa Pasta Night -γιατί ποιος λέει όχι στα μακαρόνια άλλωστε;

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Elenioui Bez (@elenioui) στις Οκτ 8, 2016, 3:23πμ PDT

 Η πλατεία Μπουμπουλίνας ήδη στις 8 το πρωί της Κυριακής έσφυζε από ζωή, καθώς οι δρομείς των 5 και 25 χλμ είχαν συγκεντρωθεί για ζέσταμα. Η ώρα πέρασε γρήγορα χαζεύοντας στα περίπτερα των χορηγών και παραφουσκώνοντας την τσάντα με αναμνηστικά μπλιμπλίκια. Ο ήλιος ήταν πιο καλοκαιρινός και από τον Αύγουστο, οπότε τα αντιηλιακά με τα οποία σε άλειφαν τα κορίτσια της Biotherm ήταν κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτα. Δροσιστήκαμε με τα νερά Αύρα που μοιράζονταν δωρεάν και πλησιάσαμε να παρακολουθήσουμε την έναρξη του αγώνα. Η εκκίνηση και των δύο αγώνων ήταν εντυπωσιακή, αυτό που δεν θα ξεχάσω όμως είναι τον τερματισμό του Χριστόφορου Μερούση, κορυφαίου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου, ο οποίος έκανε ρεκόρ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα των  25K σε 1:26:15 (!!!).

Οφείλω να το ομολογήσω. Μεγάλη φαν του αθλητισμού δεν υπήρξα ποτέ. Έλα όμως που μια τέτοια διοργάνωση, τόσος κόσμος και τόση θετική ενέργεια δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Παρακολούθησα τα αθλήματα με θαυμασμό στην προσπάθεια τόσων ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, συγκινήθηκα με την έκφραση στο πρόσωπό τους όταν τερμάτιζαν και συνειδητοποίησα ότι του χρόνου θέλω να είμαι κι εγώ μέρος όλου αυτού. Από Δευτέρα ξεκινάω προπόνηση.

Άλλωστε η Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη, ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, τα λέει καλύτερα από μένα: «Για μια ακόμα χρονιά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε έναν πήχη που ήταν ήδη ψηλά. Το Spetses mini Marathon δεν είναι απλά το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, είναι μια πραγματική αποθέωση της συμμετοχής, της ομαδικής δουλειάς και του ευ αγωνίζεσθαι. Κάθε χρόνο μπορούμε και πιο ψηλά γιατί κάθε χρόνο το δέσιμο των συμμετεχόντων είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το νησί και όλους όσοι κάνουν με τη συμμετοχή τους αυτό τον αγώνα τόσο μεγάλο!».

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Elenioui Bez (@elenioui) στις Οκτ 8, 2016, 11:52μμ PDT

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ