Health & Fitness

Πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού Ζίκα με σεξουαλική επαφή

Καταγράφηκε στο Ντάλας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού Ζίκα με σεξουαλική επαφή καταγράφηκε στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών στις Ηνωμένες Πολιτείες (CDC) δήλωσε στο BBC ότι ο ασθενής ενδέχεται να μολύνθηκε μέσω σεξουαλικής επαφής.

Οι υπηρεσίες Υγείας της κομητείας του Ντάλας επισήμαναν επίσης το γεγονός ότι ο ιός μεταδόθηκε μέσω της σεξουαλικής επαφής κι ότι το κρούσμα επιβεβαιώθηκε από τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC). «Ο ασθενής μολύνθηκε από τον ιό αφού ήλθε σε σεξουαλική επαφή με μία γυναίκα που είχε νοσήσει κι είχε επιστρέψει από μια χώρα όπου έχουν καταγραφθεί κρούσματα του ιού» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Το BBC αναφέρει ότι η σύντροφος του ασθενούς μόλις είχε επιστρέψει από τη Βενεζουέλα. Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται κυρίως από το τσίμπημα των κουνουπιών και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν. Ο ιός συνδέεται με την εμφάνιση περιστατικών μικροκεφαλίας σε χιλιάδες νεογέννητα, των οποίων οι μητέρες είχαν μολυνθεί από τον ιό.