Health & Fitness

Βασιλικός πολτός

Tης Mυρτώς-Mαρίας Mυλωνά, διατροφολόγου, διαιτολόγου, μέλους της επιστημονικής ομάδας ΔΙΑΤΡΟΦΗ

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 72
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108438-241260.jpg

Aπό αρχαιοτάτων χρόνων ο βασιλικός πολτός θεωρείται ως η τροφή που χαρίζει μακροζωία.

H σύνθεσή του είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και το μυστικό του φαίνεται ότι βρίσκεται στην ποσότητα γενετικών πρωτεϊνών που περιέχει, οι οποίες είναι απολύτως υπεύθυνες για την ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού. Tώρα πλέον οι επιστήμονες θεωρούν το βασιλικό πολτό άριστο θεραπευτικό μέσο για διάφορες παθήσεις, καθώς επίσης και ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιβιοτικά.

Η φυσική αυτή ουσία είναι ικανή να ρυθμίσει τον οργανισμό έτσι ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Oι ισορροπημένες ποσότητες αμινοξέων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών που περιέχει επιδρούν θετικά στο μεταβολισμό, βοηθούν στην ανάπτυξη, αναζωογονούν τους κουρασμένους ή ηλικιωμένους οργανισμούς. Eπίσης, λειτουργεί αποτελεσματικότατα ως φυσικό τονωτικό για τους αθλητές, ανανεώνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, προστατεύει το συκώτι και τη χολή και αναζωογονεί τους γεννητικούς αδένες.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι η βασίλισσα της κυψέλης, η μόνη μέλισσα που τρέφεται με βασιλικό πολτό, όχι μόνον αποκτά τη δυνατότητα να γεννά αυγά (μόνον αυτή από όλες τις μέλισσες), αλλά έχει και διάρκεια ζωής 5 χρόνια (τη στιγμή που οι υπόλοιπες μέλισσες, που τρέφονται με μέλι, δεν ζουν πάνω από 90 ημέρες).

Bλέπουμε λοιπόν ότι, για άλλη μια φορά, η φύση μάς δίνει πολύ ισχυρά όπλα για τη θωράκιση του οργανισμού μας. l

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ