Wine & Spirits

Οινόραμα 2023: η μεγάλη οινόφιλη γιορτή επιστρέφει στο Ζάππειο

Αυτό το Σαββατοκύριακο και Δευτέρα 4, 5 και 6 Μαρτίου

Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη έκθεση κρασιών στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 4,5 και 6 Μαρτίου

Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, στο Ζάππειο Μέγαρο, ανοίγονται χιλιάδες φιάλες κρασιού. Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας, βρίσκονται εδώ, ακριβώς στην ώρα τους για το ετήσιο ραντεβού με το οινόφιλο κοινό. Το Οινόραμα* είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική οινική εκδήλωση της χρονιάς και κάθε φορά την περιμένουμε με ανυπομονησία. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4, την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου. Ακόμη ένα τριήμερο που ολόκληρος ο ελληνικός αμπελώνας θα ανθίσει στην καρδιά της Αθήνας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, όπως και κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να δοκιμάσουν τα υπέροχα κρασιά τους. Όλοι περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας σοδιάς (2022), για να αποκτήσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητα της συγκεκριμένης χρονιάς, η οποία θεωρείται πολύ καλή, και μάλιστα έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από εξαιρετικές χρονιές, όπως κατά γενική ομολογία ήταν το 2019 και το 2020.

Το Οινόραμα είναι επίσης ο χώρος όπου παραδοσιακά λανσάρονται στην αγορά νέες κυκλοφορίες, δηλαδή καινούργια κρασιά. Φέτος, οι εκθέτες-οινοπαραγωγοί έχουν δηλώσει πως θα παρουσιάσουν περισσότερα από 300 καινούργια κρασιά, τα περισσότερα από τα οποία θα βρείτε συγκεντρωμένα στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας».

Ταυτόχρονα, οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην έκθεση θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής (και άρα εξαιρετικά δυσεύρετα), κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες ποικιλίες, κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, μερικά ιδιαίτερα κρασιά που οινοποιήθηκαν με αντισυμβατικές ή πρωτοποριακές μεθόδους, καθώς επίσης και κρασιά από πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία (τα τελευταία θα τα βρείτε στην αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων»).

Αν αγαπάτε το κρασί και θέλετε κι εσείς να γίνεται μέρος αυτής της πολύχρωμης γιορτής, δεν έχετε παρά να κλείσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

*Το Οινόραμα διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum.