Wine & Spirits

By the Glass: το αγαπημένο wine bar γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία

Αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το By the Glass γιορτάζει τα δέκα του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Ήταν το 2012 όταν η Φωτεινή Παντζιά, αληθινή λάτρης του κρασιού, δημιούργησε το πρώτο wine bar της Αθήνας. Το By the Glass άνοιξε μέσα σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, ζωντανεύοντας μια για πάντα αυτή την πλευρά της πόλης. Αγαπήθηκε αμέσως, όχι μόνο για την ξεχωριστή αισθητική του, αλλά και γιατί ήδη από εκείνη την πρώτη στιγμή στα ράφια του έκρυβε εκατοντάδες ετικέτες κρασιών. Ακόμη και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το By the Glass παραμένει ένα από τα πιο καλά ενημερωμένα wine bars της Αθήνας.

Αυτή η δεκαετία κύλησε με παρουσιάσεις παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με οινογνωσίες, με πολλή αγάπη γύρω από το κρασί και τα συνοδευτικά του. Μέσα στα χρόνια το By the Glass απέκτησε ακόμη περισσότερες γνώσεις, εμπλουτίζοντας την κάβα του με ακόμη περισσότερα διαμάντια των ελληνικών και ξένων αμπελώνων. Σήμερα πια, στα ράφια του φυλάσσονται περισσότερες από 500 ετικέτες κρασιών, τα περισσότερα από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. Και για να συνοδεύσεις το κρασί σου, θα ανακαλύψεις μία εξίσου αξιόλογη κουζίνα, που έχει και αυτή το δικό της στίγμα.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, λοιπόν, το αγαπημένο πολλών Αθηναίων wine bar γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία και μας καλεί σε ένα μεγάλο πάρτι. Από τις 14.00 έως τις 18.00 στην πάντα γεμάτη φωτάκια στοά Ράλλη του Συντάγματος μας περιμένει με live μουσική από τη Rosana Mailand και τους Key Royale, με πολύ χορό, ειδικό μενού, μία πλούσια wine list με ελληνικά και ξένα κρασιά σε ποτήρι ή φιάλη, ασφαλώς και με τούρτα, και με την καλύτερη διάθεση για να σβήσει τα κεριά αυτής της δεκαετίας που το ωρίμασε σαν το καλό κρασί…

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Κρατήσεις απαραίτητες στο 210 3232560