Wine & Spirits

5 ωραία ροζέ κρασιά για το φθινόπωρο

Ποιος είπε ότι το ροζέ πίνεται μόνο το καλοκαίρι;

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ροζέ κρασιά μας αρέσουν πολύ και ταιριάζουν τέλεια με τη φθινοπωρινή διάθεση

Αν με ρωτούσες τι κρασί θα άνοιγα με μεγάλη ευχαρίστηση αυτήν την περίοδο, εύκολα θα απαντούσα «σίγουρα ένα ροζέ». Είναι φίνα, ευγενικά και απόλυτα «παρεϊκά», είναι δροσερά σαν το φθινοπωρινό αεράκι, ενώ το χρώμα τους ταιριάζει όσο τίποτα με τα ρόδινα φύλλα του φθινοπώρου.

Peplo - Skouras Winery
Χρώμα λαμπερό, φίνο και κοραλένιο. Αγιωργίτικο, Syrah και Μαυροφίλερο που ωρίμασαν σε βαρέλια ακακίας, ανοξείδωτες δεξαμενές και κεραμικούς αμφορείς αντίστοιχα. Τα αρώματά του, απαλά σαν «πέπλο» ξεκινούν με κόκκινα φρούτα που θυμίζουν κεράσι και φράουλα ενώ στο φόντο αναγνωρίζεις ίχνη λεμονιού και εσπεριδοειδών. Λευκά άνθη, νύξεις βιολέτας και μελιού και μια «ιδέα» ορυκτότητας ολοκληρώνουν την αρωματική παλέτα. Στο στόμα δροσερό με αισθητή οξύτητα και  μια  επίγευση που αγκαλιάζει υπέροχα την γλυκιά ομορφιά του φθινοπώρου. Αν σου αρέσουν τα πικάντικα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, συνδύασέ το χωρίς δεύτερη σκέψη!
Ενδεικτική τιμή: 14,50 €

Νεγκόσκα Ροζέ - Κτήμα Τάτση  


Ένα γαστρονομικό ροζέ από Νεγκόσκα  που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι ευχάριστο, φρουτώδες και αφιλτράριστο, με δυναμική γεύση και προσωπικότητα. Από την αυθόρμητη ζύμωση και την παραμονή με τις οινολάσπες του κληρονομεί σε μύτη και στόμα έναν συνδυασμό ώριμων εσπεριδοειδών, κόκκινων φρούτων, παπαρουνόσπορου και μπαχαρικών. Οι τανικές του ανησυχίες στο στόμα είναι γεγονός, αλλά και η διακριτικότητα του είναι πραγματικότητα. Τόσο ο αρωματικός καμβάς όσο και το χρώμα αυτού του ροζέ δένουν υπέροχα με το φθινοπωρινό τοπίο. Θα το ευχαριστηθείς πολύ παρέα με λαδερά της ελληνικής κουζίνας, ή why not τόλμησε άφοβα μαζί του και ασιατικά πιάτα.
Ενδεικτική τιμή: 12,50 €

Amuse Rose - Κτήμα Μουσών
Δεν χρειάζεσαι πολλά για να το απολαύσεις. Το καλύτερο pairing είναι μια δροσερή σαλάτα και μια cozy γωνιά στον καναπέ, μια και αυτό το ροζέ είναι μια έκπληξη από μόνο του! Από 90% Sauvignon Blanc και 10% Μούχταρο, γεμάτο εκρηκτικά αρώματα lime, ροδάκινου, άγριας φράουλας και κερασιού. Στόμα με δροσιστική οξύτητα , ελαφριά λιπαρότητα, και διάθεση που παραπέμπει σε γλυκό φθινοπωρινό σούρουπο. Έσο τολμηρός και ταίριαξέ το με τηγανιτό ψαράκι. Ονειρεμένος συνδυασμός!
Ενδεικτική τιμή: 13,50 €

Λημνιώνα Ροζέ - Κτήμα Ζαφειράκη     


Η γλύκα του φθινοπωρινού καιρού νομίζω πως ζητάει όσο τίποτα άλλο την διακριτική ομορφιά των «χρωμάτων και αρωμάτων» μιας ροζέ Λημνιώνας. Την εισαγωγή κάνουν λίγες νότες κόκκινων φρούτων (φράουλα, κεράσι, και κράνα) ενώ μια ιδιαίτερη βοτανικότητα που θυμίζει γρασίδι και φθινοπωρινές εξορμήσεις συμπληρώνει το αρωματικό τοπίο. Δύο γουλιές και μπορεί στ’ αλήθεια να σε συναρπάσει, καθώς στο στόμα θα εξελιχθούν περισσότερο τα πλούσια φρουτώδη αρώματα που συνάντησες στην μύτη. Βάλε δίπλα και μια μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και θα με θυμηθείς.
Ενδεικτική τιμή: 13,50 €

Lexis Gris Sur Lie - Αμπελώνες Ζαχαριά     
Με αρώματα φράουλας, πετροκέρασου, ροδάκινου και ροδοπέταλων. Φυσικά και είναι Μοσχοφίλερο γι’ αυτό και διαθέτει αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που ταιριάζει γάντι στον φθινοπωρινό ουρανό. Στόμα ονειρεμένο που διακρίνεται από απολαυστική λιπαρότητα, δροσερή οξύτητα και ζουμερές νότες κόκκινων φρούτων, μπισκότου και  λουλουδιών. Ότι πρέπει για να το απολαύσεις παρέα με ένα κοκκινιστό κοτόπουλο φούρνου, ζυμαρικά ή συνταγές της ασιατικής κουζίνας. Cheers!
Ενδεικτική τιμή: 12,50 €