Wine & Spirits

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2022: η ξακουστή γιορτή του Αγιωργίτικου επιστρέφει

Το αγαπημένο ραντεβού των οινόφιλων δίνεται και πάλι 2-4 Σεπτεμβρίου

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2022: το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ταξιδεύουμε στη Νεμέα για να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κρασιά της

Η Νεμέα είναι από τις πιο μεγάλες αμπελουργικές ζώνες ολόκληρης της χώρας. Στο γόνιμο έδαφός της αμπέλια σκαρφαλώνουν στις βουνοπλαγιές, στις κοιλάδες, σχεδόν παντού. Η Νεμέα είναι επίσης η γη του Αγιωργίτικου, η πατρίδα του. Από τα 429.506 στρέμματα, τα 25.000 είναι φυτεμένα με την εμβληματική αυτή, ελληνική ποικιλία. Αν θες να δοκιμάσεις το καλύτερο Αγιωργίτικο της Ελλάδας, αρκεί να μπεις στο αυτοκίνητο και να οδηγήσεις μέχρι εκεί. Και αυτό το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Σεπτεμβρίου είναι η ιδανική αφορμή για να το κάνεις, καθώς τώρα συμβαίνουν οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας.

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, γνωστές και ως «η μεγαλύτερη γιορτή του Αγιωργίτικου» έχουν στόχο κάθε χρόνο να μας ταξιδέψουν στην πλούσια ιστορία της Νεμέας και να μας παρουσιάσουν τις αλλαγές και τις εξελίξεις της Αγιωργίτικης ποικιλίας, μέσα από βόλτες στα οινοποιεία και στα αμπέλια της περιοχής. Καθ’ όλη τη διάρκειά τους, όλα τα οινοποεία της Νεμέας είναι ανοιχτά και επισκέψιμα δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κρασιά τους, αλλά και τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς.

Φέτος οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας ξεκινούν με μια τελετή έναρξης το απόγευμα της Παρασκευής, στις 19.00 στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, και συνεχίζουν με επισκέψεις στα οινοποιεία στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι τα εξής:

Αν σας αρέσουν το κρασί και οι εκδρομές, οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας είναι ένας όμορφος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι, και να υποδεχτούμε τον Σεπτέμβρη όπως του αξίζει. Ας πιούμε σε αυτό!