Wine & Spirits

By the Glass: κοντά μας με μια εμπειρία wine resto στο σπίτι!

Το ωραίο wine bar του Συντάγματος ξεκινάει τη διανομή κατ’ οίκον

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το By the Glass στέλνει σπίτι μας ωραία κρασιά, νόστιμα πιάτα, μαζί και τη σεφ του

Τώρα που κοντοζυγώνει η άνοιξη ξέρετε τι μου έχει λείψει πολύ; Ένα καλό ποτήρι κρασί στην κρυφή πλατεία ενός από τα ωραιότερα wine bars της Αθήνας: στο υπέροχο By the Glass! Υπομονή, θα γίνει κι αυτό… Αλλά αν δεν μπορούμε να πάμε στο By the Glass τι γίνεται; Πολύ απλά το By the Glass έρχεται σπίτι μας!

Από την Τετάρτη 3 Μαρτίου το By the Glass ξανανοίγει με takeaway από το πόστο του στο Σύνταγμα και με delivery μέσω των εφαρμογών e-food και Wolt. Στον κατάλογό του υπάρχουν πλέον 20 καινούργια νέα πιάτα, αλλά κι αρκετές από τις signatures δημιουργίες του (όπως τα φημισμένα ζουμερά μπιφτεκάκια), ενώ περίπου 100 συγκλονιστικά κρασιά είναι διαθέσιμα τόσο σε μπουκάλι, όσο και σε ποτήρι.

Carpaccio από βοδινό φιλέτο με κρέμα μανιταριών, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και φρέσκα φύλλα ρόκας
 

Πιο αναλυτικά, στο μενού θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις,  όπως είναι το λαβράκι tartare με γάλα αμυγδάλου, φρέσκα μυρωδικά και ανθό αλατιού, η σούπα γλυκιάς κολοκύθας με γκορκοντζόλα και αμύγδαλα, η τάρτα σπανάκι με φρέσκα μυρώνια, καπνιστή πανσέτα και κασέρι Ξάνθης, ή το γιουβέτσι με αρνί και χειροποίητο κριθαράκι. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές σε χορτοφαγικά και vegan πιάτα, καθώς και πλούσιες ποικιλίες ελληνικών και ξένων τυριών και αλλαντικών ωρίμασης, ιδανική παρέα στα κρασιά από σπάνιες χρονιές του ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα που στελεχώνουν την κάβα του. Το ακόμη καλύτερο νέο όμως είναι ότι το By the Glass θα λειτουργεί πλέον και ως κάβα με 500+ φιάλες διαθέσιμες για take away!

Η κάβα του By the Glass διαθέτει πάνω από 500 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα
 
Κυριακή Φωτοπούλου, η σεφ του By the Glass

Τέλος, το By the Glass πάει τις υπηρεσίες του ένα βήμα παραπέρα, δημιουργεί τη δική του υπηρεσία private cheffing και στέλνει τη βραβευμένη Κυριακή Φωτοπούλου μέχρι την κουζίνα σου για να σου στήσει ένα τραπέζι με δημιουργικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Μαζί της θα έρθει και ο sommelier για να ταιριάξει τα πιάτα με κάποια από τις περισσότερες από 500 ετικέτες της wine list του By the Glass, αλλά και με τα προσωπικά σου γούστα (σε αυτό το σημείο να πούμε ότι όλο το προσωπικό τηρεί ευλαβικά τα κυβερνητικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Covid-19). Στην υγειά μας!

By the Glass: Γ. Σουρή 3 &Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232560
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 13.00-23.00, Δευτέρα κλειστά