Wine & Spirits

Τα κρασιά των βουνών στο κέντρο της πόλης

«ΟινοΚεντρικά 2016». 21 οινοποιεία από την καρδιά της Ελλάδας παρουσιάζουν τα κρασιά τους στο Electra Metropolis

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι αμπελώνες της Κεντρικής Ελλάδας σκαρφαλώνουν πάνω στα βουνά κι εκεί, στα εύφορα αμπελοτόπια, γεννάνε κρασιά γεμάτα ευωδιές. Γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες δίνουν προσιτά κρασιά για τις ανάγκες της καθημερινότητας, αλλά και κρασιά σπουδαία που δεν ξεχνάς εύκολα.

Όλα αυτά τα κρασιά μπορείς να τα γνωρίσεις από κοντά αλλά και να τα γευτείς αυτή την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, στα «ΟινοΚεντρικά 2016» στο ξενοδοχείο Electra Metropolis. Η εκδήλωση, που γίνεται για πρώτη φορά, συγκεντρώνει 21 οινοποιεία από την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Φθιώτιδα. Εκτός από τη γευστική δοκιμή των κρασιών οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και τους δημιουργούς τους, να συνομιλήσουν μαζί τους και να λύσουν όλες τις απορίες τους.

Τα ΟινοΚεντρικά πραγματοποιούνται από τις 12.00 έως τις 20.00 (οι δύο πρώτες ώρες είναι μόνο για επαγγελματίες) και περιλαμβάνουν τρεις παράλληλες εκδηλώσεις. Στην πρώτη ο Μανόλης Ν. Σταυρακάκης, ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για την «Αμπελογραφία ποικιλιών της Κεντρικής Ελλάδας (14.00-14.30). Έπειτα ο οινογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει κρασιά από ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Κεντρικής Ελλάδας (16.00-17.00), ενώ στη συνέχεια όλα τα κρασιά από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Σιρά θα εκτεθούν ομαδοποιημένα και θα σερβίρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Electra Metropolis, Μητροπόλεως 15, 214 1006200


*Τα «ΟινοΚεντρικά 2016» διοργανώνονται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασμό της ΕΝΟΑΚΕ, με την υποστήριξη και την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με χορηγούς τις εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Dunapack Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks και Ενοχημική. Η είσοδος για το κοινό είναι €5 (επαγγελματίες δωρεάν).