Wine & Spirits

Φτιάξ' το μόνος σου

Συνταγές για επτά μοναδικά κοκτέιλ

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 393
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Zacapa Fresh

image

50 ml Zacapa

20 ml Sourz Apple Liquer

10 ml Cinamon Syrup

15 ml φρέσκος χυμός lime

3-4 fresh mint leaves

Top Up Soda (προαιρετικά)

Τα ανακατεύεις σε ένα shaker, τα σερβίρεις σε ένα ψηλό ποτήρι και γαρνίρεις με μήλο και μέντα


Absolut Beach

image

45 ml Absolut Svea

50 ml πουρέ φράουλας-βασιλικού

20 ml σιρόπι ζάχαρης

5 ml φρέσκο χυμό lime

Βάζουμε την Absolut Svea, τον πουρέ φράουλας-βασιλικού, το σιρόπι ζάχαρης και το στυμμένο lime σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο και γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού.


Mojito Real

image

60 ml Havana Club 7 Ετών

1 κ.γ. λευκή ζάχαρη

15 ml φρέσκο χυμό lime

1 κλαδάκι φρέσκου δυόσμου

60 ml ανθρακούχο νερό

60 ml σαμπάνια Mumm Cordon Rouge

Γαρνίρισμα: ένα κλαδάκι δυόσμου

Ποτήρι: highball

Πιέστε στο ποτήρι το κλαδάκι δυόσμου μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό lime. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό και παγάκια, και μετά το Havana Club 7 ετών. Συμπληρώστε με τη σαμπάνια και ανακατέψτε.


Cucumber Rush

image

Tου Μπάμπη Καϊδαλίδη - Bar Academy

 50 ml Greenalls London Dry Gin

15 ml Cucumber Syrup

1/2 φρέσκο lime κομμένο σε 4 κομμάτια

Top up με Gingerbeer


Cocktail Malamatina

image

475 ml παγωμένη ξηρή άσπρη ρετσίνα ανθρακούχο νερό Δουμπιά

8 μαύρες ελιές (πλυμένες και στεγνωμένες)

4 κλαδάκια από φρέσκο βασιλικό, πάγος

Εκτέλεση: Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο. Προσθέστε στο κάθε ένα 120 ml ρετσίνα

Mαλατίνα, και γεμίστε τα ποτήρια μέχρι πάνω με το Φυσικώς ανθρακούχο νερό

Δουμπιά. Ρίξτε στο κάθε ποτήρι τις 2 ελιές και το κλαδάκι από φρέσκο βασιλικό.


Bacardi Cuba Libre

image

50 ml Bacardi Superior

Coca-Cola

lime

Γεμίζετε ένα ψηλό ποτήρι (highball) με πάγο, προσθέτετε 50 ml Bacardi και συμπληρώνετε με Coca-Cola. Στύβετε και αφήνετε μία φέτα lime μέσα στο ποτήρι και διακοσμείτε στο χείλος του ποτηριού με μια φέτα lime.


Martini Royale

image

Βάζεις σε ένα shaker 50% Martini Bianco. Προσθέτεις 10 ml lime.

Γεμίζεις ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού με πάγο. Προσθέτεις 50% Martini Prosecco. Τέλος, ανακατεύεις και προσθέτεις δυόσμο και lime.