Θεματα

Δωρεάν σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας

Στο Costa Navarino όλα τα μυστικά της γεύσης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να κάνει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης. Για να το καταφέρει διοργανώνει ποικίλες και πάντα πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Μία από αυτές είναι και τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που φέτος πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα σεμινάρια αυτά είναι δωρεάν, γίνονται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το ΙΕΚ Ορίζων και απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες της εστίασης.

Για τρεις μέρες περίπου 150 επαγγελματίες θα περιπλανηθούν στις γεύσεις και στα εκλεκτά προϊόντα της μεσσηνιακής γαστρονομίας, θα μάθουν πολύτιμα μυστικά, θα μυηθούν στην τόσο ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας και φεύγοντας θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Καθοδηγητές σε αυτό το ταξίδι γεύσης οι διακεκριμένοι σεφ Δημήτρης Μελεμενής (Costa Navarino), Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και Γιώργος Παπαϊωάννου (Armyra, Navarino Dunes & Παπαϊωάννου στον Πειραιά) που μαγειρεύουν και παρουσιάζουν τοπικές μεσσηνιακές συνταγές. Δίπλα τους ο Πάρης Κωστόπουλος (διευθυντής κουζίνας & γαστρονομικός σύμβουλος) και ο Κωνσταντίνος Βενυχάκης (chef καθηγητής μαγειρικής τέχνης) από το ΙΕΚ Ορίζων, δίνουν πρακτικές συμβουλές για την αξιοποίηση των μεσσηνιακών προϊόντων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2015 στο Navarino Dunes, στο Costa Navarino. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 6 ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 ½ ώρες ανά ομάδα και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό υλικό καθώς επίσης και γευσιγνωσία.

Αν είσαι επαγγελματίας μάγειρας, chef, ιδιοκτήτης εστιατορίου ή ξενοδοχείου μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 15 Μαΐου 2015, στο 27210 62218, 62200, καθημερινά από τις 09.00 έως τις 15.00.