

Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Η ιστορία του Baklavas ξεκινά το 2003 όταν άνοιξε το πρώτο μαγαζί στο Παλαιό Φάληρο, ενώ πλέον υπάρχουν άλλα δύο (Σύνταγμα και Γλυφάδα), καθώς και ένα μόνο με παγωτά στη Βουλής. Πολίτικα γλυκά με αγνές πρώτες ύλες. Χαρακτηριστικό τους είναι το φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο –από έναν παραγωγό από τη Μυτιλήνη– που μοσχομυρίζει σε όλα τα προϊόντα τους. Υπάρχουν περίπου 60 κωδικοί στο κατάστημα: από τη μεγάλη ποικιλία σε μπακλαβάδες μέχρι και το αυθεντικό καζάν ντιπί, προφιτερόλ, χειροποίητα λουκούμια αλλά και δικά τους παγωτά. Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Το μόνο που φέρνουν από την Κωνσταντινούπολη –και συγκεκριμένα από την περιοχή Αντέμπι, στα σύνορα με τη Συρία– είναι αυτό το χαρακτηριστικά έντονο πράσινο φιστίκι που έχουν σε πολλά γλυκά τους. Μπακλαβάς φιστίκι, σοκολάτα, καρύδι ή μήπως σομπιγιέτ; Όλα θα τα βρείτε εδώ. Στα αγαπημένα του κόσμου, πέρα από τα μπακλαβαδάκια κάθε είδους, είναι τα κανταΐφια αλλά και το τσουρέκι τους. Ειδικά την περίοδο του Πάσχα υπάρχει μεγάλη ζήτηση από όλη την Ελλάδα, με online παραγγελίες.
Με μαχλέπι που αλέθουν μόνοι τους, μαστίχα Χίου, αιγοπρόβειο αλλά και αγελαδινό βούτυρο, είναι ένα προϊόν που αξίζει να δοκιμάσετε. Και αν τα γλυκά είναι λίγο πιο «τσιμπημένα» σε τιμές, είναι διότι στο Baklavas ποντάρουν στην ποιότητα των υλικών τους, τις αυθεντικές συνταγές, τις σωστές τεχνικές και φυσικά στη μοναδική γεύση των προϊόντων τους.