Θεματα

Κολωνάκι, 10 + 1 καινούργια στέκια

Για όλους έχει κάτι φρέσκο

Νενέλα Γεωργελέ
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γάιδαρος

image

Άνοιξε μέσα στα Χριστούγεννα, στη Σκουφά 47, είναι μικρό αλλά αυτό του δίνει μια ζεστή ατμόσφαιρα, ειδικά από το μεσημέρι και μετά που γεμίζει με κόσμο από τα γύρω γραφεία. Όλοι έρχονται για after office κοκτέιλ με ονόματα όπως Πεντοζάλη, Μπλάντι Μαρίκα, Ντέι Ντέι αλλά και για μοσχαράκι λεμονάτο και σπιτικό πουρέ.


Loukoumelo

image

Στη Σκουφά 37, φρέσκο και όμορφο όσο και οι αφράτοι λουκουμάδες που προσφέρει. Γεύσεις αλμυρές (φοβεροί αυτοί με τη φέτα τα τοματίνια και τα μυρωδικά, τέλοιοι και με τα μανιτάρια και το blue cheese) και γλυκές σε πολλές  εκδοχές- αυτοί με τη σοκολάτα και την κρέμα είναι σκέτος πειρασμός. Μαζί και tramezzini, tortillas, παγωτό καταπληκτικό, χειροποίητο με βαθειά νοστιμιά και κρεμώδη υφή. Καφές, ροφήματα, κρασί,σε ένα χώρο με σύγχρονο στιλ και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών στους τοίχους.


Tutti a Tavola

image

Το γνωστό ιταλικό και πάλι μετά από χρόνια στο πρώτο του πόστο, το μικρό αλλά όμορφα διακοσμημένο υπόγειο της Σπευσίππου. Και στην «νέα» του εποχή ο Ιταλός και πασίγνωστος Antonio Tuttera σε αυθεντικές, πεντανόστιμες ιταλικές σπεσιαλιτέ.


Dry Café

image

Στην Κουμπάρη 5, με λευκά τραπεζομάντηλα, φρέσκες ορχιδέες και άρωμα Μιλάνου. Ένα ιταλικό μπιστρό με καταπληκτικό εσπρέσο (ο ιδιοκτήτης γύρισε όλα τα καφέ του Μιλάνου πριν το ανοίξει) και μικρές, αυθεντικά ιταλικές νοστιμιές.


Philos Athens

image

Το παλιό αντικάδικο της Σόλωνος μεταμορφώθηκε αριστουργηματικά σε πολυχώρο με πολλά επίπεδα και ωραίες μουσικές. Στην κουζίνα ακούγονται ήχοι από καταιγίδα και στις τουαλέτες ποτάμια που τρέχουν! Πανέμορφο, με τραπέζια που από κάτω…φυτρώνουν πρασινάδες (κι εσύ από πάνω να παίζεις με το laptop), παγκάκια μαρμάρινα και μια μικρή αίσθηση English country. Εδώ μπορείς να ψωνίσεις για σένα ή το σπίτι και να κάτσεις στη συνέχεια για καφέ, ποτό, κρασί και πρωτότυπα πιάτα όπως club sandwich με παστουρμά.


The Street Burger

image

Στη Μαρασλή 27, από νέους ανθρώπους που αγαπούν τα πρωτότυπα (και vegan) burgers. Φτιάχνουν εξαιρετικό και το all time classic και στα κρύα προσθέτουν και καμιά σουπίτσα. Και ντελίβερι.


Πορτατίφ

image

Γαλλικός αέρας και μουσικές στη Σίνα 21 κι ένας νεαρότατος ιδιοκτήτης-ζαχαροπλάστης που φτιάχνει καταπληκτικά γλυκά-τάρτες, lemon pies, προφιτερόλ, κρουασάν ημέρας, cheese cakes κ.ά. και τα σετάρει με ιδιαίτερες γεύσεις σε ροφήματα σοκολάτας και τσαγιού.


Ντεμοντέ

image

Ένας κρυφός κήπος στη Χάρητος 44, με φερ φορζέ καρέκλες και ατμόσφαιρα σπιτιού. Για επίσης σπιτικές τάρτες, σούπες και γλυκά ημέρας. Η μυρωδιά από τα κουλουράκια της Φανής (ιδιοκτήτρια) σε κερδίζει από το κατώφλι. Ατμόσφαιρα healthy και οικογενειακή, απαγορεύεται το κάπνισμα, επιτρέπονται τετράποδα.


Fish Food Bar

image

Στην Καψάλη 10 & Ν. Δούκα, το καινούργιο, μικρό και έξυπνα φτιαγμένο ψαροφαγικό με την φωτογραφία του Έρνεστ Χεμινγουέι να στολίζει τον ένα τοίχο και με τζαμαρία για χάζι στους απ’ έξω. Θα έρθεις για ωραία ceviche, burgers με κιτρινόπτερο τόνο, σπιτικές σος, ζεστά και κρύα πιάτα και πολύ καλή λίστα κρασιών.

Τέλος, μαθαίνω, πως πάνω στην πλατεία, στο υπόγειο που χρόοοοοονια ήταν η γνωστή ταβέρνα, ετοιμάζεται πυρετωδώς ωραίο και με πολλές προτάσεις wine bar.