Σάντουιτς Meat lover’s
Τι χρειαζόμαστε 1 κρεμμύδι ● 2κ.σ. μαγιονέζα● 1 κ.σ. horseradish ● 1½ κ.σ. μουστάρδα ● 4 φέτες καπνιστό χοιρινό ή παστράμι ή φέτες από μοσχαρίσιο ρολό που έχει περισσέψει, 4 φέτες έμενταλ ● 6-8 κ.σ. λάχανο σαλάτα ή 4 φύλλα λάχανο iceberg ● 4 στρογγυλά ψωμάκια
Πώς το φτιάχνουμε Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το horseradish και αλείφουμε την κάτω πλευρά τους, βάζουμε το κρέας, το λάχανο, τα κρεμμύδια και το τυρί. Αλείφουμε την επάνω πλευρά με μουστάρδα και τα κλείνουμε.
Σάντουιτς - πίτσα
Τι χρειαζόμαστε 8 φέτες ψωμί ● ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα ● φρέσκο βασιλικό ● 8-10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες ● μοτσαρέλα σε φέτες ● ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί ● αλάτι ● πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Απλώνουμε λίγη σάλτσα στη μια φέτα, τοποθετούμε τα φύλλα βασιλικού, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τη μοτσαρέλα, το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα. Ψήνουμε στο γκριλ για 5-6΄. Σερβίρουμε αμέσως.
Σάντουιτς leftover
Τι χρειαζόμαστε Κοτόπουλο ή γαλοπούλα που έχει περισσέψει κομμένα σε κομμάτια ● ψητά λαχανικά από την προηγουμένη ● κρεμώδες τυρί ● κίτρινο καπνιστό τυρί ● ψωμί επιλογής μας ● ξίδι μπαλσάμικο
Πώς το φτιάχνουμε Αλείφουμε το ψωμί με κρεμώδες τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε το κοτόπουλο με μπαλσάμικο, προσθέτουμε τα λαχανικά και το τυρί. Ζεσταίνουμε τις φέτες του ψωμιού, γεμίζουμε με τα υλικά και σερβίρουμε.
Μάθε ιστορία
Το concept ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Γραπτές αναφορές για σάντουιτς εμφανίζονται στην Αγγλία,το 1760. Σχεδόν την ίδια εποχή, ο John Montagu, 4ος κόμης του Σάντουιτς, μετά από ατελείωτες ώρες χαρτοπαιξίας, ζήτησε ένα φαγητό που δεν θα τον ανάγκαζε να διακόψει το παιχνίδι. Το “finger food” του κόμη ονομάστηκε προς τιμή του σάντουιτς.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.