Θεματα

La Suite Lounge, είναι ωραία εκεί ψηλά στ’ αστέρια…

Και ακόμη πιο ωραίο το Made in Greece μενού

Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 512
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Περνάω με φόρα την πόρτα του St George Lycabettus, έρχομαι κατευθείαν από τη δουλειά, είμαι αγχωμένη και έχω αργήσει στο εβδομαδιαίο jour fix με τις φίλες. Και αλλάζω διάθεση στο λεπτό. Έχουν πάντα έναν άλλο αέρα τα lobbies των καλών ξενοδοχείων… Ωραίες άπλες, διακόσμηση προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, μικρές «στιγμές» τέχνης τριγύρω, λουλουδικά σε εντυπωσιακές συνθέσεις και ευγενέστατους ανθρώπους, με ύφος «είμαι εδώ και θα κάνω τα πάντα για την καλοπέρασή σας», να σε υποδέχονται. Τα έχει όλα αυτά και με το παραπάνω το Lycabettus που φέτος έκλεισε τα 40 του χρόνια λειτουργίας.

Έχει και ένα σούπερ ασανσέρ –dark και γεμάτο αστέρια– που με ανεβάζει στον 6ο όροφο. Ρίχνω γρήγορες ματιές στο καινούργιο White Bar και κατευθύνομαι στο La Suite Lounge, το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το τραπέζι μας βρίσκεται στο μπαλκόνι, η νύχτα είναι χειμωνιάτικη αλλά γλυκιά, η Αθήνα πιάτο μπροστά μας, η θέα μέχρι τον Σαρωνικό. Μεγάλο ατού αυτή η συγκλονιστική θέα… Με ένα απεριτίφ στο χέρι μάς δίνει την ευκαιρία να χαζεύουμε τις λεωφόρους, να παίζουμε προσπαθώντας να διακρίνουμε γνωστά σημεία της πόλης μπροστά μας, να χαλαρώνουμε. Περνάμε σε πιο γήινες ασχολίες με τον πλούσιο κατάλογο που επιμελείται ο πολύ καλός σεφ του ξενοδοχείου Βασίλης Μήλιος. Η κουζίνα είναι δημιουργική ελληνική και δίνει μεγάλη έμφαση στα εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

image

Διαλέγουμε από ένα μενού εντελώς Made in Greece σαλάτα με ψητά μανιτάρια και λαδοτύρι Μυτιλήνης σε καλάθι από χωριάτικο ψωμί, λαζάνια Τήνου με αυγοτάραχο, παϊδάκι με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα μαυροδάφνης, φιλέτο σφυρίδας με καπνιστή μελιτζάνα, πατάτες με κρόκο Κοζάνης και σάλτσα κακαβιάς. Συνοδεύουμε με λευκό ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί και απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό σε όλα του δείπνο. Τα πιάτα παντρεύουν την «έντεχνη» δημιουργικότητα του σεφ με τη δύναμη των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων, συνδυασμός που παίρνει άριστα ομοφώνως. Κλείνοντας, με την κουβέντα να έχει φουντώσει, περνάμε και σε παραγγελίες από το White Bar. Η ελληνικότητα πρωταγωνιστεί και εδώ οπότε τα κοκτέιλ Mouzito, Tsipouro Frost, Masticha Cosmo δίνουν και παίρνουν. Οι μουσικές είναι jazz και μας ταξιδεύουν, τα αστέρια έχουν έρθει πιο κοντά (ή μου φαίνεται), η Αθήνα πιο όμορφη από ποτέ και στα πόδια μας – μεγαλείο! Φεύγουμε πολύ αργά με την αίσθηση ότι για λίγες ώρες έχουμε διακτινιστεί κάπου αλλού.

Σας το συστήνω το La Suite Lounge και το υπέροχο «πακέτο» του, να σας πω πως το ίδιο ωραίο είναι όλες τις ώρες της ημέρας, πως το απόγευμα 5-8 μ.μ. έχει happy hour με όλα τα ποτά στα €5 (!), πως υπάρχουν πεντανόστιμα greek finger bites για να τσιμπήσετε κάτι λίγο ή να συνοδεύσετε το ποτό σας, πως συχνά διοργανώνονται ιδιαίτερες βραδιές, full moon parties, sunset aperitivo, θεματικά μενού και τέλος έχουν κι ένα πολύ ωραίο brunch τις Κυριακές (€18 οι μεγάλοι, €9 τα παιδιά) και παιδαγωγούς-ψυχαγωγούς να απασχολούν τα τέκνα όσο εσείς θα χαλαρώνετε με live jazz.

Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191

INFO
La Suite Lounge
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Το εστιατόριο του St. George Lycabettus, βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα μπάλκόνια της Αθήνας, με θέα που φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό. Η κουζίνα είναι ελληνική δημιουργική και δίνει έμφαση σε προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Πιάτα που παντρεύουν την «έντεχνη» δημιουργικότητα του σεφ με τη δύναμη των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων, σε συνδυασμό με jazz μουσική για χαλαρωτικές βραδιές.

Δες αναλυτικά