Θεματα

5 μυστικά για το βούτυρο

Πώς φτιάχνουμε καθαρό βούτυρο, πώς το λιώνουμε χωρίς να το κάψουμε και να μυρίσει, πώς το διατηρούμε;

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
ΤΕΥΧΟΣ μίξερ 2
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 μυστικά για το βούτυρο

Μίξερ #2: Ζητήσαμε από τους ειδικούς της Lurpak να μοιραστούν μυστικά για το βούτυρο

  1.  Όταν χρησιμοποιούμε βούτυρο για κέικ, μπισκότα ή για κάθε σχεδόν συνταγή, πρέπει να το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψυγείου – εκτός και αν η συνταγή τονίζει το αντίθετο, όπως π.χ. στα ζυμάρια.
  2.  Όταν λιώνουμε το βούτυρο προσέχουμε να είναι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια. Στόχος μας φυσικά είναι να μην το κάψουμε. Αυτό το πετυχαίνουμε καλύτερα στα μικροκύματα και με τη μέθοδο μπεν μαρί.
  3. Για να φτιάξουμε καθαρό και λιωμένο βούτυρο, δηλαδή liquide clarifier, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε σε ένα ημικυκλικό μεταλλικό μπολ και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό (δηλαδή μπεν μαρί) σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Με μια κουτάλα παίρνουμε όλο το καθαρό βούτυρο και το αποσύρουμε από την κατσαρόλα μέχρι να φτάσουμε στο μέρος που συναντάμε το λευκό γάλα. Το φυλάσσουμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε.
  4. Ώρα να μιξάρουμε! Μία ωραία αλοιφή για το ζεστό ψωμί είναι το ακόλουθο. Χτυπήστε στο μίξερ: 500 γρ. μέλι, 250 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι. Διατηρήστε το μείγμα σε ένα βάζο.
  5. Το βούτυρο πρέπει να διατηρείται πάντα τυλιγμένο στη συσκευασία του ή σε ένα τελείως κλειστό σκεύος.
Μίξερ #2: Ζητήσαμε από τους ειδικούς της Lurpak να μοιραστούν μυστικά για το βούτυρο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.