- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το 1ο Paulaner Oktoberfest θα γίνει 5-8 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι
Δεν νομίζω ότι ξεχνάει ποτέ κανείς την πρώτη φορά του στο Oktoberfest. Για εμένα, εκείνη η πρώτη φορά, ήταν το 2019. Θυμάμαι την έξαψη, όλο και μεγαλύτερη, καθώς πλησίαζα στον χώρο του φεστιβάλ, την έκπληξή μου για το μέγεθός του, τη λαχτάρα για όλες τις μπίρες που θα ανακάλυπτα. Το Oktoberfest είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο, γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο και προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της υφηλίου. Γνώρισα Ιταλούς, Αμερικάνους, Άγγλους, Κινέζους, φυσικά πολλούς Γερμανούς, επισκέπτες κάθε εθνικότητας που όλοι μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την αυθεντική βαυαρική μπίρα.
Φανταστείτε κάτι σαν λούνα παρκ για ενηλίκους. Μία αχανής έκταση με ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου σερβίρονται αποκλειστικά βαυαρικές μπίρες, και μάλιστα σε ασυνήθιστες ποσότητες (ποτήρι μπίρας με χωρητικότητα του ενός λίτρου πού θα ξαναδείς;). Αν σου αρέσει η μπίρα, τότε είσαι -χωρίς καμία αμφιβολία- στον Παράδεισο.
Πώς ξεκίνησε το Oktoberfest
Ήταν 12 Οκτωβρίου 1810. Ημέρα γιορτής μεγάλης, μια που εκείνη ακριβώς τη μέρα ο πρίγκιπας Λουδοβίκος Α’ θα παντρευόταν την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας. Ένας βασιλικός γάμος ήταν το γεγονός της δεκαετίας για εκείνη την εποχή, οπότε προφανώς και όλοι οι κάτοικοι του Μονάχου συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο για να παρακολουθήσουν το γαμήλιο γλέντι. Γλέντι που κράτησε μία εβδομάδα και επαναλήφθηκε την επόμενη χρονιά στην επέτειο του βασιλικού ζεύγους. Χρόνο με τον χρόνο άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στη γιορτή και τοπικοί ζυθοποιοί προσφέροντας στους παρευρισκόμενους άφθονη μπίρα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Oktoberfest που όλοι ξέρουμε σήμερα.
Το 1ο Paulaner Oktoberfest στην Αθήνα!
Μία από τις πρώτες μπίρες που σερβιρίστηκαν στο Oktoberfest υπήρξε και η θρυλική Paulaner. Η ομώνυμη ζυθοποιία, άλλωστε, αντιπροσωπεύει την τέχνη της ζυθοποιίας του Μονάχου ήδη από το 1634! Η Paulaner Oktoberfest Bier είναι από τις πρώτες μπίρες που πρέπει να δοκιμάσεις στη μεγάλη γιορτή. Παρασκευάζεται αποκλειστικά για την περίοδο του φεστιβάλ και είναι μία εορταστική μπίρα, σχετικά υψηλόβαθμη (6,5% alc.), που όμως διαθέτει την τέλεια γευστική ισορροπία βύνης και λυκίσκου. Πώς θα γίνει να την πεις χωρίς να ταξιδέψεις μέχρι το Μόναχο; Απλώς πήγαινε μέχρι το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι!
Η Paulaner σε συνεργασία με το Athens Street Food Festival φέρνει για πρώτη φορά την εμπειρία του Oktoberfest στην Ελλάδα διοργανώνοντας το 1ο Paulaner Oktoberfest στην Αθήνα! Μιλάμε για τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική, λιχουδιές, και –κυρίως!- άφθονη παγωμένη μπίρα.
Το 1ο Paulaner Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί 5-8 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι και μας περιμένει όλους για να πιούμε μπίρες (θα ανακαλύψεις από τη θρυλική Oktoberfest μέχρι και weiss non alcohol), να δοκιμάσουμε την αυθεντική γερμανική κουζίνα, να ακούσουμε live μουσική από τους Wedding Singers, DJ sets από γνωστούς παραγωγούς και stand up comedy από τον Αλέξανδρο Τσουβέλα.
Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι στα €5 με δώρο ένα συλλεκτικό ποτήρι Paulaner Oktoberfest 0,5L. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Πέμπτη(05/10): 17:00–00:00
Παρασκευή(06/10): 17:00–00:00
Σάββατο(07/10): 14:00–00:00
Κυριακή (08/10): 14:00 – 00:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.