- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Kouchico: Το συριανό στέκι όσων ξέρουν τι θα πει καλοπέραση
Εδώ θα βρεις signature cocktails και όλες τις κλασικές συνταγές, κάποιες με twist, όλες πάντως στην καλύτερη εκδοχή τους.
Kouchico: Το καλύτερο cocktail στη Σύρο, στο σοκάκι πίσω από την πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης
Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο νησί που γυρίζουμε με την πρώτη καλοκαιρινή ευκαιρία. Σε αυτό το νησί σίγουρα έχουμε ξεχωρίσει και το αγαπημένο μας μπαράκι που αγαπάμε να περνάμε τις νύχτες μας. Στην αρχόντισσα των Κυκλάδων, εδώ και 10 χρόνια, αυτό είναι το Kouchico, το στέκι όσων ξέρουν τι θα πει καλοπέραση. Για το καλύτερο -και βραβευμένο- cocktail στη Σύρο, αναζήτησε το μικρό μαγαζί στο σοκάκι πίσω από την πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης.
Ξεκινάμε με τα not to miss, που είναι τα signature cocktails του μαγαζιού, μια λίστα επιμελημένη από το Γιώργο Νικολουδάκη. Δοκίμασε το Pirates Cove με βάση το ρούμι, παπάγια και passion fruit και χειροποίητο σιρόπι με μπαχαρικά Falernum - είναι ελκυστικό όσο… η παρανομία. Αν ψάχνεις ελληνικά αποστάγματα, τότε πάρε το The Ram Pants με τσάτνεϊ αχλαδιού, κόλιανδρο και βάση ρακόμελο, τσίπουρο και ρούμι - εκρηκτικό. Αν πάλι ο ουρανίσκος σου αναζητά γλυκές γεύσεις, τότε το Dog Days are Over είναι το ποτό σου: βότκα, κρέμα καϊμάκι, κόκκινα φρούτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Φυσικά, στο Kouchico θα βρεις και όλες τις κλασικές συνταγές cocktail, κάποιες με twist, όλες πάντως στην καλύτερη εκδοχή τους.
Στα ράφια του μπαρ φιγουράρουν μπουκάλια κάθε ποτού, κάνοντας την κάβα τους την πιο ενημερωμένη στο νησί. Οι άνθρωποι του μαγαζιού έχουν βάλει στοίχημα να ομορφαίνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια, για αυτό και η ποιότητα είναι αυστηρή προτεραιότητά τους. Τα περισσότερα υλικά είναι bar (home) made (βλ. καϊμάκι, τσάτνεϊ αχλαδιού, σιρόπι Falernum κ.ά.). Πολύ ποτό, πολύ vibe και πολύς χορός με μουσικές από Afro Beats & Jazz μέχρι Nu Disco, House και Techno, από τον Resident Dj, Leo Son. Ραντεβού στο νησί!
Εμμανουήλ Ροΐδου και Γεωρ. Σουρή, Ερμούπολη, 2281300880
Facebook: Kouchico, Instagram: kouchico
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.