Θεματα

Η Χαλκίδα έχει το δικό της Street Food Festival και γίνεται τώρα

Είναι το μοναδικό με θέα θάλασσα

Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το Chalkida Street Food Festival θα πραγματοποιηθεί στις 9,10 και 11 Ιουνίου

Μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα η Χαλκίδα είναι πάντα μία καλή ιδέα όταν η παρέα ζητάει εκδρομή. Πόσο μάλλον αν η εκδρομή αυτή συμπίπτει με ένα νόστιμο, πολύχρωμο και γεμάτο μουσική φεστιβάλ. Το Chalkida Street Food Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη: 12.000 επισκέπτες συγκέντρωσε εκείνη η πρώτη γευστική γιορτή, ήδη από την αρχή της! Και τώρα, ήρθε η στιγμή να μπούμε και πάλι στο αυτοκίνητο για να περάσουμε ένα τριήμερο με μουσική, cocktails και πολλές (μα πολλές) λιχουδιές!

Την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου το Chalkida Street Food Festival επιστρέφει ξανά στο γνωστό του στέκι, που δεν είναι άλλο από την πλατεία μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι, ένα μοναδικό σημείο της πόλης ακριβώς μπροστά στο στενό του Ευρίπου. Η τοποθεσία αυτή κάνει τούτο εδώ το φεστιβάλ το μόνο street food festival της Ελλάδας που διεξάγεται μπροστά στη θάλασσα! Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου street food κοιτάζοντας όλο αυτό το μπλε;

Στο Chalkida Street Food Festival σε περιμένουν 20 street food kiosks με πρωτότυπες γεύσεις και λιχουδιές από όλο τον κόσμο. Η ποικιλία είναι εντυπωσιακή: θα βρεις από burgers και hot dogs, μέχρι sushi, noodles και tacos, και φυσικά τον έλληνα βασιλιά του είδους, το εθνικό μας street food, το σουβλάκι. Επιπλέον, ακόμα 10 market kiosks περιμένουν να τα ανακαλύψεις, γεμάτα με εκλεκτά προϊόντα της Ευβοϊκής γης. Με τι τα συνοδεύεις όλα αυτά; Με ολόδροσα cocktails, παγωμένες μπίρες και πολλά αναψυκτικά.

Για να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις τρεις νόστιμες νύχτες του καλοκαιριού, το Chalkida Street Food Festival έχει διαλέξει με μεγάλο κέφι τη μουσική του. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν όλη η διοργάνωση γίνεται από τον αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης; Έτσι, την η μέρα παίρνουν τη θέση τους πίσω από τα decks οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Home 89.1, ενώ τα βράδια άλλες μουσικές εκπλήξεις καραδοκούν… Το Σάββατο 10 Ιουνίου το Electric Quartet του RSN με τον MC Yinka θα μας ξεσηκώσει σε ένα εκρηκτικό live με soul, hip hop, funk και electronic ήχους, ενώ την Κυριακή 11 Ιουνίου τη σκηνή θα καταλάβει ο Ταφ Λάθος. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο ταλαντούχος ράπερ (ένας από τους πιο καταξιωμένους ολόκληρης της χώρας) θα εμφανιστεί στη Χαλκίδα και αυτό το live το περιμένουμε πώς και τι!

Με όλα αυτά, το Chalkida Street Food Festival γρήγορα θα μετατραπεί σε ένα αξέχαστο street party με πολύ φαγητό, ποτό και ακόμη περισσότερο χορό! Αν ψάχνεις μία αφορμή για να αφήσεις για λίγο πίσω σου την Αθήνα, μόλις τη βρήκες.

Ημερομηνίες & Ωράριο Εκδήλωσης:
Παρασκευή 9/6 –> 18:00 – 00:00
Σάββατο 10/6 –> 12:00 – 00:00
Κυριακή 11/6 –> 12:00 – 00:00
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: info@home891.gr, Fb: Home Radio 89.1, Instagram: @homeradio89.1
Διοργάνωση: home radio 89,1
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Δήμος Χαλκιδέων

*Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας.