Θεματα

Στο παντοπωλείο Wang Fu για ασιατικά προϊόντα που δεν θα βρεις αλλού

Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wang Fu

Το Wang Fu στο Μεταξουργείο έχει χιλιάδες προϊόντα από όλη την Ασία

Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από το θέαμα που βλέπω ακουμπισμένο δίπλα στο ταμείο. Η αεροστεγής σακούλα, έτσι διάφανη που είναι, προσφέρει άπλετη θέα στο περιεχόμενό της: πόδια κότας που κολυμπάνε, μαζί με soy sauce, μπαχάρια και διάφορα άλλα άγνωστα πράγματα. Η ταμίας εξηγεί (από όσο καταλαβαίνω, γιατί δεν μιλάει καμία από τις γλώσσες που γνωρίζω) ότι τα ποδαράκια αυτά είναι έτοιμα προς κατανάλωση, κάτι σαν μεζές για τις λιγούρες. Κι αν αυτή η λιχουδιά δεν είναι κάτι που θα επιλέγατε, σας εγγυώμαι ότι δεν ισχύει το ίδιο και με τις υπόλοιπες που θα ανακαλύψετε στο Wang Fu, το ασιατικό παντοπωλείο του Μεταξουργείου.

Wang Fu

Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε την ασιατική κουζίνα, αλλά δυσκολεύεστε να ξετρυπώσετε τα συστατικά της το Wang Fu είναι παράδεισος. Όχι μόνο γιατί εδώ βρίσκεις χιλιάδες προϊόντα που δεν υπάρχουν αλλού, αλλά και γιατί ακόμα κι εκείνα που είναι λιγότερο δυσεύρετα, εδώ κοστίζουν ένα πεντάευρο λιγότερο.

Wang Fu
Wang Fu

Αρχίζοντας από τα βασικά, να πω ότι εδώ ρύζι και noodles έχουν την τιμητική τους. Ένας ολόκληρος τοίχος είναι αφιερωμένος στα noodles: πλατιά, λεπτά, διάφανα, πιο κοντά, πιο μακριά, από ρύζι, από αυγό, από λαχανικά. Επίσης τεράστια και η ποικιλία σε ρύζια (θα βρεις από ρύζι για sushi μέχρι μπασμάτι). Soy sauce και σησαμέλαια σε αφθονία, σάλτσες ένα σωρό, instant ramen με €1,5. Κατεψυγμένα Gyoza, κινέζικες πατάτες, μπίρες και αναψυκτικά από όλη την Ασία. Σε έναν καταψύκτη ανακάλυψα ακόμα και Durian, το περίφημο αυτό τροπικό φρούτο της Νοτιοανατολικής Ασίας που φημίζεται για την υψηλή θρεπτική αξία και… την απαίσια μυρωδιά του. Δεν είχα δει ποτέ από κοντά.

Wang Fu
Wang Fu

Βρήκα tapioca σε διάφορες γεύσεις, τσιπς από φύκια, δεκάδες τσάγια, μπισκότα, γλυκίσματα. Είδα φύλλα Nori, μπαχαρικά σε οικογενειακές συσκευασίες και τιμές (€12 για μία σακούλα μπούκοβο που φτάνει για όλη σου τη ζωή), ένα τελευταίο και πολύτιμο κουτάκι dashi – βασικό συστατικό για τη σούπα miso. Και ακόμα πίκλα ginger (αλλά και φρέσκο), kimchi, κινέζικα μανιτάρια και σκόρδα, όπως και Ginseng, ένα βότανο που η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιεί εδώ και αιώνες.

Wang Fu

Αγόρασα mochi, όσα noodles μπορούσα να κουβαλήσω, κεραμικά πιάτα (αυτά είναι μάλλον λίγο ακριβά) και μερικά άλλα πραγματάκια που μου γυάλισαν – εδώ θέλει λίγη προσοχή και πολλή τύχη: οι περισσότερες συσκευασίες έχουν κολλημένο στην πίσω πλευρά ένα χαρτάκι όπου περιγράφεται το προϊόν και στα αγγλικά. Πολλές δεν έχουν. Κάπως έτσι κατέληξα με ένα κεκάκι που φαινόταν εξόχως λαχταριστό, αλλά είχε γεύση… ψαριού. Τα noodles ωστόσο, μία απλή συσκευασία χωρίς κανένα διακριτικό, μου βγήκαν τα νοστιμότερα που έχω φάει ποτέ (και μάλιστα είχαν μόλις €0,50/ τεμάχιο!). Αν, λοιπόν, απόψε έχετε διάθεση για πειραματισμούς στην κουζίνα, περάστε μία βόλτα και αν μπορείτε αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τσιπς από φύκια – είναι ακριβώς όπως ακούγονται.

Wang Fu

Κεραμεικού 37, Μεταξουργείο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ